Určitě se opalujete správně?

červen 29, 2018 0 komentů

Určitě se opalujete správně?

Milé krásky,

opalovací sezóna byla zahájena. Pamatujte proto, že je úplně jedno, jestli budete své letní volno trávit na pláži v exotice, nebo v Česku na chalupě. Sluníčko je sice někde intenzivnější, ale nebezpečné je všude úplně stejně. Jeho paprsky sice dokáží vykouzlit krásně bronzovou kůži, ale také ji umí nepříjemně spálit a poškodit. Ta pak stárne mnohem rychleji, a škody, které na ní slunce napáchalo, se mohou projevit za pár let i v podobě zhoubného melanomu. Jak to tedy zařídit, abychom si z letního počasí odnesli jen pozitiva?

Nepodceňte přípravu

Ideální je zahájit přípravu na intenzivní pobyt na slunci už měsíc před. Nejdůležitější role v ní patří jednoznačně betakarotenu. V přirozené formě ho najdete například v rebarboře, špenátě, meruňkách, samozřejmě mrkvi, také v papáji, mangu a dalších druzích ovoce a zeleniny. Rychlejší a možná i efektivnější cestou může být betakaroten ve formě tablet z lékárny. Pokožku posílí a vyživí, aby ustála letní nápor, a navíc podpoří opálení a sníží pravděpodobnost spálení.

Přibližně týden před opalováním je ideální zbavit pokožku starých a odumřelých buněk. Díky peelingu se vyhnete ztrátě opálení v důsledku olupování suché kůže. Z mé nabídky kávových scrubů na tělo a tvář si zaručeně vyberete ten správný voňavý produkt. 

Mazat se včas

Během opalování je pak samozřejmostí kvalitní opalovací krém. Neměli bychom se však natírat až na dece u bazénu, ale dvacet minut před tím, než vyjdeme z domu. Ideálně na nahé tělo - oblečené plavky totiž často zabrání tomu, abychom se natřeli skutečně všude.

Za pozornost stojí i složení krému. Neměl by obsahovat chemické přísady, jako jsou ropné deriváty, umělá barviva, parabeny či syntetické vůně a podobně. Zkuste najít krém s přírodními ochrannými filtry. Samozřejmostí by dnes už mělo být, že krém chrání před UVA i UVB zářením.

Zásady zdravého opalování

  • Vyhýbejte se nejsilnějšími slunci mezi 11. a 14. hodinou.
  • Vždy používejte ochranný krém a aplikujte ho aspoň 20 minut před opalováním.
  • Dodržujte pitný režim.
  • Chraňte si hlavu kloboukem nebo šátkem.
  • Dokonce i s voděodolným krémem je lepší se po každém koupání nebo každé dvě hodiny nakrémovat znovu.
  • Opalujte se pomalu a nesnažte se nachytat všechen bronz hned první den, abyste se rychle nespálila.

 Péče po opalování

Je mnohem důležitější, než si možná myslíte. Pokožka namáhaná sluncem potřebuje trochu pomoct s regenerací. Tělu proto dopřejte dostatek tekutin a dejte si svěží rychlou sprchu a místo sprchového gelu použijte můj MARK Golden Shine. Pokožku není třeba silně scrubovat, ale spíše jí dopřát kávový zábal, který jí dodá hydrataci, potřebnou výživu a ztracené vitamíny. Obsažené přírodní zlatavé třpytky navíc zvýrazní opálení a jemná vůně pokožku příjemně provoní. Po takové sprše bude kůže jako znovuzrozená.

Víc tipů na to, aby bronz vydržel co nejdéle, najdete zde.

Váš MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar