Udrž si bronz až do zimní lyžovačky!

září 08, 2017 0 komentů

Udrž si bronz až do zimní lyžovačky!

Ahoj,

letošní léto bylo, co se počasí týče, ukázkové. Tolik sluníčka v našich končinách čekal málokdo. Těžko byste asi hledali člověka, který se nestihl alespoň trochu opálit…

A opálená pokožka dokáže zázraky - dodává atraktivnější vzhled, tělo vypadá štíhlejší, sluníčko (ideálně v kombinaci s mořskou vodou) navíc dokáže vyčistit pleť, zbavit ji nejrůznějších vyrážek a nedokonalostí. Jak si ale tenhle zdravý sexy bronz udržet co nejdéle? Mám pro tebe pár skvělých triků!

Hydratace je základ

Pokožka je při opalování extrémně namáhaná, a tím pádem bývá po létě extrémně vysušená. Důležité je proto pamatovat na důkladnou hydrataci - zvenčí i zevnitř. Kromě dodržování pitného režimu bys měla myslet i na pravidelné zavlažování kůže. Čím vláčnější bude, tím výraznější bude opálení, a také tím déle vydrží a neoloupe se. Ideální k tomu jsou veškeré oleje nebo hydratační mléka s vitamínem E.

Chce to pravidelný peeling

Právě proto, aby ses zbavila odumřelých kožních buněk, které dělají kůži matnou a vybledlou, je třeba se pravidelně scrubovat. Další výhodou peelingu je, že pokožka pak lépe přijímá a vstřebává účinné látky z tělových produktů, proto si ho dopřej alespoň jednou týdně. MARK scrub ti navíc dodá všechny tyto potřeby v jednom. Každé moje balení totiž obsahuje nejen peelingové částečky, ale také kokosový a mandlový olej a také zmíněný vitamín E. A ještě stále si mě můžeš objednat i v limitované edici s vůní léta MARK Coffee Watermelon.

Nepodceňuj podzimní slunce

I když se jeho intenzita s tou letní nedá srovnávat, skvěle funguje na to, aby sis díky němu doplnila barvu i zdroje vitamínu D. Když si dávku podzimního sluníčka dopřeješ každý druhý den, opálení ti vydrží až do zimy.

Pozor na saunováni

Také bych ti ještě rád připomenul, že teplá voda, horký vzduch nebo saunování má za následek zvýšenou potivost, což rychleji uvolňuje vrchní vrstvu kůže, která tím pádem rychleji bledne.

První pomoc

Je nicméně jasné, že jednoho dne se přece jen tvé opálení začne ztrácet. V takovém okamžiku přicházejí na scénu samoopalovací krémy. Jakmile je začneš používat ještě ve chvíli, kdy je kůže zlehka bronzová, půjde ti to snadněji a výsledek bude přirozenější. Ať už si vybereš jakýkoli, vždy je lepší nanášet ho v rukavicích, díky nimž se vyhneš nežádoucím skvrnám na pokožce. Nezapomeň ale, že zejména sušší místa jako jsou lokty nebo kolena, musí být před aplikací důkladně zhydratovaná. Čímž se zase dostávám k prvním dvěma bodům ;-)

Díky těmhle trikům tě nerozhází ani první sychravé dny, protože tvá kůže ti bude neustále připomínat letní náladu!

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar