Green Tea Mask a ekzém? Testuje Jana...

září 15, 2017 0 komentů

Green Tea Mask a ekzém? Testuje Jana...

Ahoj,

jmenuju se Jana a s MARKem mám takovou dohodu - testuji jeho nové přírodní produkty. Mám totiž atopický ekzém (se kterým mi při posledním zhoršení stavu pomohl MARK scrub kávový peeling, víc si přečti ZDE).

Když MARK přišel na trh s novou Green Tea Face Mask, zaujala mě neobvyklá forma masky v podobě prášku, a také její složení. Kromě zeleného čaje obsahuje totiž také olej z lístků stromu neem. Kosmetiku z něj už jsem zkoušela a vím, že mé pokožce prospívá. Poprvé jsem o neemu slyšela, když jsem byla v Indii. Nimbovník neboli neem je tam považovaný za vzácný strom s léčivým vlivem a nejen tam, ale i v okolních zemích se používá v mnoha medicínských směrech a nejvíc právě v dermatologii. Jeho olej má antivirové a antibakteriální účinky, které si poradí s nedokonalostmi pleti včetně akné. Co dalšího dokáže, zjistíš ZDE.

Přestože je Green Tea maska určená hlavně na tvář, zkusila jsem ji otestovat také na ekzém, který se mi objevil na ruce. A fungovalo to. V jednom místě byl ekzém zarudlý, napuchlý a dost svědil. Dokonce i sem jsem aplikovala masku (prášek smíchaný s vodou), nechala krátce působit a opláchla.

První výsledky jsem viděla po pár dnech používání. Ložisko ekzému jako by „vyschlo“, tedy přešlo do šupinatého stádia a svědilo méně. V tomto stádiu jsem ho začala mazat běžnou mastí bez hormonů a ekzém se mi podařilo dostat pod kontrolu. Místy se ekzém ještě vracel do předcházejícího stádia a zčervenal, ale po opětovném použití masky se znovu stáhl. Během týdne a půl jsem dokonce i bez použití kortikoidů zaznamenala výrazně lepší stav kůže.

Jak už jsem zmiňovala v mém předešlém blogu, každý musí zjistit, co vyhovuje právě jemu, jestli klasické masti nebo alternativní produkty. Sama za sebe ale můžu říct, že mi Green Tea Face Mask pomohla.

Takže doporučuji!

P.S.1: Masku jsem nakonec začala používat i na tvář. Po její aplikaci mě však trochu štípou oči. Jak mi ale MARK prozradil, není třeba se toho bát. Štípání totiž způsobuje právě neemový prášek. Pokud byste měli stejný problém, při míchání použijte trochu více vody, případně si během aplikace zakryjte oči vlhkým ubrouskem, nebo je zakryjte plátkem okurky.

P.S.2: Máte také už nějakou zkušenost s Green Tea Face Mask nebo jiným produktem od MARKa? Je podobná té mojí, nebo úplně jiná? Dejte MARKovi také vědět na info@markscrub.com.

Jana 


Fotka 1:  Červené zapálené ložisko ekzému, začátek testu

Fotka 2: Aplikace Green Tea Face Mask

Fotka 3:  Po cca týdnu a půl, kdy jsem aplikovala masku jednou denně: ložisko je méně červené, střed šupinatý. Začala jsem místo promašťovat běžnou mastí bez kortikoidů.

Fotka 4: Výsledný stav (téměř žádná stopa po ložisku)

Dávkování jsem si určila sama. Výraznější zlepšení jsem pozorovala po týdnu a půl, ale ještě dříve ložisko méně svědilo. Masku jsem pak aplikovala ještě pár dní po zlepšení stavu.

I já jsem nějakou dobu léčila ekzém mastičkami od doktora, ale mnohem radši hledám přírodní cestu, která, jak je vidět, může mít úplně stejný účinek.

                    1.                                          2.                                         3.                                            4.

 




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar