Zázračné účinky prášku ze stromu Neem

září 01, 2017 0 komentů

Zázračné účinky prášku ze stromu Neem

Ahoj,

můj dnešní blog bude asi plný cizích slov, ale všechny se točí kolem jediného - stromu s názvem Neem. Česky se mu říká i nimbovník nebo zederach indický, latinsky zas Azadirachta indica. Proč ti chci psát právě o něm? Prášek z jeho listů je totiž jednou z důležitých složek mé novinky MARK Green Tea Face Mask.

Asi už víš, že se mé produkty vyrábí na Slovensku. Protože jsem ale velký cestovatel, některé ingredience si vozím z úplně jiných koutů světa. Prášek z lístků Neemu proto pochází z Indie. Je tam tak oblíbený, že byste ho našli v každé místní zahradě. Já sám jsem velmi vybíravý, přesto ti můžu odpřisáhnout, že tak daleká cesta rozhodně stála za to.

Co je na něm tak zvláštního?

Nimbovník se těší velké oblibě už tisíce let, a nejen v Indii, zejména pro své léčivé účinky. Těžko byste hledali problém, se kterým by si tento zázrak neuměl poradit. Má totiž antibakteriální, antimykózní a protizánětlivé účinky. Využívá se v různých formách, jako olej extrahovaný z lístků, dělá se z něj čaj, dokonce byste ho našli i v zubních pastách. Mně se nejvíc osvědčil ve formě prášku pro zevní použití.

Co všechno Neem dokáže? V následujících bodech jsem shrnul jeho léčivé účinky:

  • Protivirové účinky: Výtažek z lístků Neem eliminuje virus tím, že ho absorbuje, a ochrání tak dosud nepostihnutá místa, aby se virus dál nerozšíř Tím léčí virová onemocnění, jako jsou neštovice nebo herpes.
  • Čistění krve: Zevnitř působí Neem příznivě na krevní oběh a srdce. Krev čistí a udržuje v ní zdravou hladinu cukru. Pomáhá uklidnit nepravidelnou činnost srdce a kontroluje vysoký krevní tlak.
  • Protizánětlivé účinky: Neem funguje i jako úleva bolavých a oteklých kloubů. Masáž s olejem z Neem uvolní ztuhlé svaly a bolavé klouby, pomáhá při revmatu i bolestech kříže.
  • Účinný protijed: Díky činitelům proti srážení, které extrakt z lístků Neem obsahuje, je skvělým pomocníkem také při poštípání hmyzem. To samé platí také při léčbě vřídků a zánětů.
  • Drobné ranky: Přiložením jeho lístků či pasty z nich vyrobené na drobné ranky a popáleniny urychlíte jejich hojení. Otevřené ranky se uzavřou, kromě toho jsou chráněné před infekcí a dalšími nečistotami.
  • Krásné vlasy: Antibakteriální účinky pomáhají při správném použití se suchou pokožkou hlavy, proti lupům a padání vlasů, a přispívají tak k celkovému zdraví pokožky hlavy.
  • Léčba akné: Při správném používání tě Neem zbaví akné, černých teček, hnisavých pupínků a rozšířených pórů. Díky antibakteriálním účinkům funguje jako prevence, jeho antioxidanty minimalizují tvorbu jizviček a skvrn po akné. Pokožku zanechá svěží a díky mastným kyselinám a vitamínu E ji napne a zpevní, čímž předchází tvorbě vrásek a dalším příznakům stárnutí. Právě z těchto důvodů jsem jeho prášek přimíchal do mé nové pleťové masky MARK Green Tea Face Mask, kterou doporučuji právě pro problematickou pleť se sklonem k akné.

Těm, kdo mají citlivější oči, se může stát, že jim během používání masky začnou slzet. Není však třeba panikařit - je to běžný projev způsobený právě práškem z Neemu. Řešení je jednoduché - hned po aplikaci masky si dej na oči dva plátky okurky, nebo vlhčený ubrousek (ideálně určený k čištění pleti obličeje, který oči nepodráždí).

Tento indický zázrak rozhodně stojí za vyzkoušení. Těším se, co mi povíš, až ho otestuješ i ty!

Tvůj MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar