Zbav se konečně akné!

březen 30, 2016 0 komentů

Zbav se konečně akné!

Ahoj,

už si mě vyzkoušela? Co na mě říkáš? Já jsem věděl, že se ti zalíbím! ;) Doufám, že se spřátelíme ještě o něco víc, jelikož máme rovnaké nepřátelé. Jedním z nich je rozhodně i akné. Některé z vás ste možná měly s akné zkušenost, jiné ji možná stále ještě máte. Co je vlastně akné a jak vzniká?

Věděla si, že akné postihuje až 85% lidí ve věku 11 až 30 let? A asi 3% lidí ve věku nad 30 let. Na akné se neumírá, ale nikoho něco takového nepotěší. Akné je zánětlivé onemocnění mazových žláz, které se nejčastěji projevuje na místech s největším počtem mazových žláz (na tváři, horní části hrudníku). Není vyloučen ani výskyt a postižení v oblasti ramen a celých zad. Pro akné jsou charakteristické uhry, červené vyrážky, cysty a taktéž nepříjemné hnisání. Než se akné zbavíte, potrvá to hodně času. Dávejte pozor na správnou léčbu, protože špatná léčba a zanedbání vám může zanechat nepříjemné vzpomínky (jizvy).

Důvodů vzniku akné může být více :

  • Genetická predispozice
  • Hormonální vlivy 
  • Baktérie
  • Zvýšená produkce mazu
  • Zánět
  • Špatné stravovací návyky

Při akné se doporučuje, aby strava byla vyvážená, lehce stravitelná, se sníženým obsahem tuků a cukrů. Nesmí se zapomínat ani na vitamíny, které se nacházejí v ovoci a zelenině a taktéž pravidelný pitný režim.

Používání peelingů při akné není zakázané, právě naopak. Já, přírodní kávový peeling MARK coffee scrub, obsahuji mimo jiné i kokosový olej. Právě v kokosovém oleji se nachází kyselina laurová, která představuje jednu z antibakterialních a antivirových částí kokosového oleje. Tento olej taktéž v sobě obsahuje další příznivé látky, které tvoji pleť polaskají a to je kyselina kaprinová a vitamín E.

Vyzkoušej mě! Prosím, nečekej však zázraky už po prvním použití. Tento proces si bude vyžadovat ne jedno vášnivé rande se mnou, ale naopak pravidelný vztah.

Těším se, jaké budeš mít potěšení z toho, že tvoje pleť je čímdálvíc krásnější a krásnější.

Tvůj MARK.




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar