Vrásky? Botox? Příroda!!

duben 28, 2017 0 komentů

Vrásky? Botox? Příroda!!

Ahoj krásky,

dneska vám napíšu pár slov o vráskách a stárnutí, protože z toho, co mi píšete ve svých mailech, jsem pochopil, že téma času, které se mimo jiné projevuje i stárnutím pokožky, vy ženy strašně špatně snášíte a neustále ho řešíte. Na jednu stranu se vám nedivím, protože upřímně, my chlapi jsme takové zvláštní bytosti, že nás mladé holky prostě přitahují v jakémkoliv věku. Na druhou stranu nás to šíleně táhne i k ženskému sebevědomí, zkušenostem, charismatu a přirozenosti. A žádnou z těchto vlastností a schopností nenabudete v osmnácti, anebo ano, ale rozhodně to nemá takovou váhu a  přitažlivost. 

Takže pojďme na to. Nemusíte hned při první vrásce kolem očí nebo na čele chodit na botoxy, mezonitě, výplně nebo facelifting. A jakýže je můj anti-aging tip? Důležitá je pravidelnost údržby, odpovídající pleťová péče a dodržování pár zásad. Vezmeme to od konce.

O jakých zásadách to mluvím? Tak třeba cigareta: může působit sexy ve dvaceti nebo ve třiceti, ale to, že časem z vás udělá vysušenou tresku, by vás mělo zajímat víc. 

Stres. Že to bez něj dneska nejde? Zkuste to, protože i on má vysoký podíl na tom, že pleť nevypadá, jak byste chtěly. Stresové hormony oslabují ochrannou bariéru pleti a zhoršují její kvalitu. Taky zvyšují aktivitu mazových žláz, takže ve středních partiích obličeje mohou rozšiřovat póry. 

Alkohol. Sklenička s holkama je super, ale popjíet víc, celoživotně a denně? To si pište, že to vaše kůži poznamená. A pak ty vaše nekonečné diety, detoxy a jo-jo efekty. Kromě toho, že si poblázníte metabolismus a tělesné funkce, hned to poznají vaše zuby, vlasy a samozřejmě kůže. Bude  časem jako pápěří, zašedlá, mdlá, stará a unavená.

Takže jak vráskám, kromě výše zmíněných neduhů, předcházet? Starat se o sebe jednoduchými, ale osvědčenými postupy: jednou za měsíc chodit na kosmetiku, denně odličovat a denně čistit pleť, jednou týdně si dělat masku a jednou týdně peelling, ideálně třeba ten ode mě. Proč zrovna ten můj? Protože je napěchovaný láskou a láskou k přírodě, což jsou hodnoty, které nikdy neztratí na síle. 

P.S.: Ale vrásky prostě k životu patří a když se umí nosit, jsou krásné :-)

Tvůj oddaný MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar