Voda = „must-have“ pro naši pleť

březen 30, 2018 0 komentů

Voda = „must-have“ pro naši pleť

Milé krásky,

čeká nás Velikonoční pondělí, které je v našich zeměpisných šířkách spojené s tradiční koledou a pomlázkou. I když v posledních letech začala velká část žen tento svátek bojkotovat útěkem před koledníky do soukromí, i dnes se můžeme z tradice našich předků hodně naučit. Polévání něžného pohlaví studenou vodou, které je stále ještě praktikováno v některých částech Moravy a Slezska, starší generace vysvětlovala garancí krásy dívek na celý následující rok. Pokud si tuto hypotézu rozebereme, dospějeme k závěru, že toto tvrzení je ve své podstatě odůvodněné.

Voda je totiž pro naši pokožku přirozeným přírodním elixírem. Není žádnou novinkou, že naše pokožka je až z 20 procent tvořena vodou. Aby to tak zůstalo, je třeba ji soustavně zavlažovat zevnitř i zvenčí, jinak si koledujete o nepříjemné kožní problémy.

Nedostatek vody = předčasné stárnutí

Vnitřní i vnější hydratace posiluje schopnost pokožky udržovat vodu a brání předčasnému stárnutí. Vnitřní hydrolipidová vrstva pokožky chrání spodní vrstvy před nadměrným vysušováním či negativním působením vnějších vlivů. Hlubší vrstvy pokožky jsou na vodu bohatší (až 72 procent vody). Pokud se však tyto zásoby sníží, ve všech vrstvách pokožky dochází ke změnám, které na povrchu můžeme pozorovat prvotně jako vysušení, a při dlouhodobém deficitu i viditelné stárnutí pokožky.

Dehydratovaná pleť

K dehydrataci dochází při porušení ochranné kožní bariéry. Nadměrné odstraňování kožního mazu může být způsobeno zbytečně častou hygienou, koupáním v chlorované vodě, pobytem v klimatizovaných prostorách, prudkým větrem a mrazem. Kvalitě pleti neprospívá ani špatná životospráva, nedostatek spánku nebo nadměrné slunění. Dehydratovaná pleť je viditelně unavená, ochablá, se šedým nádechem, snadněji a rychleji se na ní tvoří vrásky.

S přibývajícím věkem dochází k výraznějším změnám kůže. Pleť ztrácí elasticitu, povrchová vrstva se ztenčuje a snižuje se produkce mazu a potu. Tvorba ochranného kožního filmu je omezená a kůže je dehydratovaná a suchá. Současně s tím ztrácí svou pevnost a schopnost rychlé regenerace a vrásky se prohlubují.

TIPY pro dehydratovanou pleť

  • Výživa pro pleť obličeje

Unikátní kombinace látek v organickém oleji MARK organic oil, který jsem vyvinul ve dvou variantách – Lemongrass pro mladou pleť a Coffee pro zralejší pleť - aktivuje tvorbu aquaporinů, které pleť intenzivně hydratují, zanechávají ji svěží a zářivou. Výsledky jsou viditelné už po prvním použití v podobě vitálnější a sametově hebké pokožky, hloubkové regenerace, výživy, zpomalení příznaků stárnutí.

  • Hydratace pro pokožku celého těla

Ultralehké složení našlehaného másla MARK body butter pokožku dlouhodobě hydratuje a udržuje ji hebkou a pružnou. Jedinečné složení každého body butter, se kterým jsem vás seznámil v článku NOVINKA - triáda tělových másel ve spojení s jedinečnou technologií výroby optimalizuje hydrataci pokožky až na celých 24 hodin.

Krásné Velikonoce!

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar