Aromaterapie: Cesta k duševní pohodě

duben 06, 2018 0 komentů

Aromaterapie: Cesta k duševní pohodě

Věděli jste, že čichové nervy jsou propojené s tou částí mozku, která má na starosti emoce a citové reakce? I to je důvod, proč na aromaterapii nedám dopustit, a snažím se ji respektovat i ve svých produktech.

Ať už vdechujete jakýkoli olejíček, je ideální, když se jedná o přírodní produkt. Jeho účinky žádný uměle vyrobený přípravek nikdy nenahradí. Ideálním způsobem relaxace spojené s vůněmi jsou koupele, při kterých použijeme koupelové oleje nebo čistý éterický olej rozmíchaný v troše mléka či lžičce medu.

Vůně jsou obecně příjemné, a když si dobře vyberete, navozují pocit pohody, uklidňují, zbavují stresu. Všimněte si, že si mnohem lépe odpočinete, když kolem sebe (jemně!) cítíte tu správnou vůni.

Nejrůznější aromata však mohou přinést úlevu i v případě zdravotních potíží. Eukalyptus pomůže v případě ucpaného nosu a dutin, sníží horečku a usnadňuje odkašlávání, růže uleví při menstruačních bolestech, vanilka navodí pocit pohody, máta pomůže zvýšit koncentraci a pomáhá při migréně, meduňka celkově zklidní, jasmín potlačuje deprese.

Aromaterapie však nemusí být jen tak trochu zdlouhavá koupel. Svůj malý aroma-rituál si můžete dopřát klidně každý den, a ještě tím prospějete i své pleti. Vytvořil jsem totiž dva druhý obličejových olejů, které díky malé lahvičce s roll-onem můžete mít neustále u sebe a použít, kdykoli si to bude vaše pleť či mysl žádat.

Olejové sérum MARK Organic face oil Lemongrass důkladně hydratuje a vyživuje, napomáhá regeneraci pokožky a zmírňuje příznaky stárnutí, ale také reguluje tvorbu kožního mazu, aniž by pleť vysušoval nebo ucpával póry.

Olejové sérum MARK Organic face oil Coffee vrací pevnost a pružnost zralé pokožce, hloubkově regeneruje, hydratuje a brání vzniku dalších vrásek. Obsažený kávový olej navíc pomáhá redukovat otoky.

Chcete si naplno vychutnat vůní těchto kapesních olejíčků? Nejprve naneste malé množství do dlaní, mírně rozetřete a pak dlaně přitiskněte k obličeji a několikrát se zhluboka nadechněte. Těchto pár vteřin stačí k tomu, abyste se okamžitě cítili lépe a klidněji.

P.S: Aby sis voňavé olejíčky mohla opravdu naplno vychutnat, s promokód OIL15 jejich nyní získáš s 15% slevou;)

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar