Vitamín C v hlavní roli proti stárnutí pleti

květen 23, 2019 0 komentů

Vitamín C v hlavní roli proti stárnutí pleti

Vždy když se cítíme nemocní a slabí, automaticky sáhneme po Celaskonu - po vitamínu C. Vitamín C je nejprodávanější výživový doplněk, podporuje náš imunitní systém a optimální fungování celého těla, je to silný antioxidant, který chrání naše tělo před oxidačním poškozením a volnými radikály. Ale jaký účinek má na naši pokožku a proč je takový skvělý doplněk v boji proti stárnutí?

Na rozdíl od rostlin a některých zvířat, lidé si vitamín C neumí syntetizovat v těle sami. Přijímáme ho přirozeně rostlinnou stravou, nebo uměle různými výživovými doplňky, nejčastěji ve formě kyseliny askorbové. I kdybychom v těle měli nadměrné množství vitamínu C, jen jeho malá frakce se dostane i do naší pokožky. Různé environmentální dopady jako sluneční záření či znečištěné ovzduší urychlují poškození naší pokožky, tzv. oxidačním stresem, způsobeným vlivem volných radikálů. Jako přirozená obrana proti těmto volným radikálům působí antioxidanty. Reagují s volnými radikály, zabraňují a zpomalují oxidaci a pomáhají tak snižovat oxidační poškození.

Právě díky těmto antioxidačním účinkem se na trhu stále více objevují kosmetické produkty s obsahem vitamínu C. Výzkumy dokazují, že topické použití vitamínu C dokáže chránit pokožku před slunečním poškozením, zmírňuje viditelné známky fotostárnutí a tvorbou předčasných vrásek. Vitamin C je nezbytný pro tvorbu kolagenu, který udržuje pokožku napnutou a mladistvě vypadající. Hraje i důležitou roli v boji proti pigmentovým skvrnám - potlačuje produkci melaninu a rozjasňuje přirozený tón pleti. Vitamín C působí i naše buňky, urychluje jejich obnovu a podporuje jejich metabolismus. Pomáhá tak pleti se vyrovnat se známkami únavy a dodává pokožce zářivý a mladistvý vzhled.

V naší růžové pleťové masce používáme vitamin C ve formě čisté kyseliny askorbové v 5% koncentrací, díky čemuž tato pleťová maska ​​pomáhá chránit pleť před slunečním poškozením a stárnutím, podporuje regeneraci buněk, zlepšuje celkový vzhled pleti a zanechává ji čistou a zářivou. Letní produkty Golden shine oil a Golden shine scrub obsahují šípkový olej, získávaný ze semen šipky lisováním za studena. Šipka je jeden z nejznámějších přirozených zdrojů vitaminu C a její olej je skvělý pomocník v boji proti suché pokožce a prvním vráskám.



Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar