Když vůně léčí

květen 14, 2019 0 komentů

Když vůně léčí

Aromaterapie je forma alternativní medicíny, která léčí pomocí přírodních olejů extrahovaných z květů, listů či kořenů rostlin, nazývaných také esenciální oleje. Jejich výrazná vůně pozitivně působí na tělo i mysl. Používají se na zlepšení imunity, proti zánětům a infekcím jako přírodní antivirotika, na úlevu od bolesti (hlavne při migrénach a bolestech zad) a jako antidepresivum na zlepšení nálady.

V kosmetice mají uplatnění právě díky své typické vůni a blahodárným účinkům na pokožku, proto jsou také součástí mých produktů. Čisté esenciální oleje jsou silně koncentrované, takže je vždy používejte jen podle pokynů na obale a nikdy samotné, nezředěné v jiných rostlinných olejích.  


Esenciální olej z čajovníku (tea tree oil)

Účinně bojuje proti infekcím, plísním, zánětům, akné a jiným kožním problémům. Nejčastěji se používá v kosmetice, která je určená na mastnou pleť a léčbu akné. V mých produktech ho najdete v MARK face scrubu Tea tree & Jojoba a v MARK mýdle s aktivním černým uhlím na čištění (nejen) problematické pleti.

Esenciální oleje z citrusů

Sladký pomeranč, zelená mandarinka, citrón, limetka či grapefruit, ze všech těchto citrusů, hlavně z jejich kůry a jadérek se získávají esenciální oleje. Citrusová vůně pozitivně působí na naše mentální zdraví, pomáhá zahnat stres a zároveň chránit tělo před kožními problémy a infekcemi. Směs citrusových esenciálních olejů najdete v mém MARK coffee citrus, olej ze sladkého pomeranče se nachází v Shower puddingu Orange & Coffee MARK body butter Orange & Cinnamon MARK face sugar scrub GREEN TEA obsahuje esenciální olej z kůry zelené mandarinky.

Esenciální olej z citrónové trávy

Jemná citrónová vůně tohoto oleje má antidepresivní a zklidňující účinky. Tradičně se používá při thajských masážích na uvolnění a relaxaci, přičemž tento olej také chrání pokožku před bakteriemi a viry.  MARK organic oil Lemongrass díky esenciálnímu oleji z citrónové trávy chrání pleť před stárnutím a před záněty, zatímco citrónová tráva v MARK body butter lemongrass vytváří při krémování celého těla relaxační atmosféru.

Esenciální olej z rozmarýnu

Esenciální olej z rozmarýnu spojuje bylinkovou vůni a silné léčivé účinky. Podporuje cirkulaci krve, stimuluje mozkovou činnost, výborně funguje proti bolestem hlavy, duševní únavě, lupům i vypadávání vlasů. Proto je rozmarýnový olej hlavní složkou mé masky na vlasy Argan & Rosemary a taktéž dodává krásnou bylinkovou vůni a antibakteriální vlastnosti mému MARK mýdlu se zeleným čajem.




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar