Kosmetika v těhotenství

květen 29, 2019 0 komentů

Kosmetika v těhotenství

Ahoj těhulka! Od kdy si zjistila, že v tobě roste nový život určitě ti v hlavě vyvstalo množství důležitých otázek ohledně toho co můžeš a co nemůžeš. Během těhotenství jsou rizikové pro maminky některá jídla a léky, ale málo se mluví o nebezpečné kosmetice. Proto právě během těhotenství je důležité pro budoucí maminky se zaměřit více na kvalitu výrobků, jako kvantitu.

  • Nevhodná kosmetika

Přes pokožku, vlasy i nehty pronikají do tvého těla látky obsažené v kosmetice. Jelikož ti v těle roste nový človíček vše co přijmeš ty se dostane i k němu. Mezi látky, kterým by ses měla vyhúť patří zejména parabeny, ftaláty, retinoidy, triclosan, kyselina salicylová či olovo. Tyto látky dráždí pokožku, mohou způsobovat kožní problémy a v těhotenství mohou negativně ovlivňovat i vývoj plodu. Vhodné nejsou ani barviva a parfém umělého původu. Ideální volbu je přírodní kosmetika, která je pro tebe i tvé miminko bezpečná. Pozor jen na esenciální oleje, vždy ich používej jen dostatečně zředěné a nikdy ne koncentrované.

  • Časté komplikace a jak na ně

V období těhotenství prochází celé tvé tělo i pokožka množstvím změn. Strie jsou postrachem nejedné budoucí maminky. Hormonální nerovnováha a rychlý nárůst hmotnosti však mohou pleť poznamenat iv jiných směrech jako například zvýšené tvorby akné, suché či extrémně citlivé pokožce nebo vzniku pigmentových skvrn či různých ekzémů.

Na udržení pružnosti pokožky pomáhá pravidelné zbavování se odumřelých buněk a natírání vyživujícími a hydratačními krémy. Skvělým pomocníkem ti bude přírodní kávový peeling MARK scrub, který pokožku prokrví, promasíruje a dopomůže její rychlejší regeneraci. Pokud se obáváš kofeinu obsaženého v peelingu, mám pro tebe i bezkofeinovou alternativu ve formě cukrového scrubu. Přírodní oleje v mých sprchových pudincích zlepší vitalitu tvé pokožky již během sprchování. Péče své pokožce kdykoliv během dne dopřeješ přírodním našlehaným tělovým máslem, které ji hydratuje a zanechá úžasné hebkou.

 




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar