Víš, jak v zimě správně pečovat o pleť?

listopad 17, 2017 0 komentů

Víš, jak v zimě správně pečovat o pleť?

Ahoj,

stále nižší a nižší teploty nasvědčují, že zima se blíží, a tak je už čas nejen přezout zimní pneumatiky, ale také změnit svůj šatník – džínovou bundu za kabát a tenisky za teplé boty. Nezapomeň ale, že chladnému počasí je třeba přizpůsobit i péči o pleť. Jak by se měla lišit od té letní?

Pleť je po létě unavená a během chladných dní je vystavena větru a dešti, či dokonce sněhu. Doma naopak čelí teplu a suchému vzduchu vytopených místností. Časté střídání teplot může způsobovat různé problémy s pletí. Mezi nejčastější projevy patří začervenání, vysušení, svědění či pocit napnuté pokožky.

Jak tomu všemu předcházet a jak se chránit, abyste celou zimu nemuseli bojovat s popraskanými rty, napjatou kůží či suchou a podrážděnou pokožkou na rukách?

Hydratace jako základ

Pokud pleť dostatečně nehydratujete a nedáváte jí dostatečnou péči, její ochranná funkce je výrazně oslabená. Výsledkem je vysušená pleť s šedým nádechem a kruhy pod očima. Důležité proto jsou kvalitní hydratační přípravky, které navrátí pleti ztracenou hydrataci a pomohou ji dlouhodobě udržovat. Vhodná je kosmetika s obsahem přírodních olejů, například s mandlovým či avokádovým, a různých vitamínů, hlavně E a C, které působí jako antioxidanty. Proto všechny zmíněné složky najdete i v mých kávových peelingách na tělo a tvář, které suchou pokožkeu ozdraví, vyživí a ochrání ji před dalším vysušováním.

Pryč ze starým

Stejně jako každý kousek šatníku, i každá buňka má omezenou životnost. Obnošených šatů se budete muset vzdát „dobrovolně“, ale s odumřelými kožními buňkami vám skvěle pomůže můj peeling MARK scrubpřírodních ingrediencí. Díky čerstvě namleté kávě robusta, hnědému cukru i mořské soli pokožku vydatně prokrví a pomůže jí k rychlejší regeneraci.

A nezapomeňte věnovat vhodnou péči a ochranu taky svým rtů. Základním krokem jejich ošetření je důkladný peeling, kterým se odstraní odumřelé buňky a zároveň se jím stimuluje tvorba nových a zdravých. A přesně pro tento účel slouží MARK Lips Scrub. Následně je potřebné rty důkladně hydratovat výživným balzámem, který je zvlhčí a dodá jim potřebné vitamíny. Na to zas slouží MARK Lip Balm, který je aktivní díky vysokému podílu kakaového másla v kombinaci s kávovým olejem a včelím voskem. Rty tak uklidní, zahojí drobné ranky a dodá jim potřebnou vláčnost. A k tomu všemu nádherně čokoládově voní!

Minutový detox

Důležitým pomocníkem v zimní péči o pleť jsou i pleťové masky, které pleť napumpují vitamíny. MARK Green tea face mask ze zeleného čaje byla vyvinutá speciálně pro potřeby aknózní pleti. Důsledkem vysušení a narušení imunity se však v zimě mohou tvořit pupínky i na pleti, která jimi jinak netrpí. Maska je bohatá na antioxidanty a spolu s rýžovým a ovesným práškem a práškem z listů stromu neem pleť důkladně očistí a zbaví toxinů i zánětů.

Péče o pokožku by však neměla končit jen u tváře. Je třeba myslet na celé tělo, včetně často zanedbávaných loktů, kolen či chodidel. Právě tady bývá kůže nadměrně namáhaná, vysušená a někdy i nepěkně popraskaná. Zahrňte proto do svých kosmetických rituálů i masku (zábal) s použitím kávových peelingů. Kůže tak bude za minutku znovu hebká, svěží a jemná.

Krásné podzimní dny! :)

Tvůj MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar