Varovné signály pleti

únor 16, 2018 0 komentů

Varovné signály pleti

Ahoj scruberka,

zamyslela ses někdy nad tím, co by ti řekla tvá pleť, kdyby věděla vyprávět? Svými projevy nám totiž častokrát naznačuje, že něco není v pořádku a volá nás o pomoc. Bohužel, málokdo z nás tímto odkazem pleti rozumí, a proto si je mnohokrát vykládáme nesprávné. Na co bychom si tedy měli dávat pozor?

Oteklé oči, vyrážky, mastná pleť, tmavé kruhy pod očima či suché rty nepotěší ani jednu ženu. Na řadu přichází většinou jako první nejrychlejší ženská pomoc – make-up. Ten však z dlouhodobého hlediska problém neřeší, jen nakrátko zamaskuje tyto nedostatky krásy. Porozumět řeči své pleti a nauč se díky její varovným signálem těmto problémům efektivně předcházet!

Tvorba akné a zvýšená produkce kožního mazu

Když mazové žlázy produkují příliš mnoho mastnoty, která ucpává póry a škodí pleti, jednou z příčin může být i čištění pokožky nesprávným mytím a odličováním. Po radikálním čištění (např. mýdlem či pleťovými vodami s alkoholem) se zvýší produkce kožního mazu až desetinásobně. Kombinace nadprodukce kožního mazu a používání nevhodné kosmetiky, která ucpává póry způsobuje vznik vyrážek. Stav pleti dokáže markantně zlepšit normalizace mazotvorby a kosmetika s účinnými antioxidanty (vitamíny C a E) s obsahem protizánětlivých a antimikrobiálních mastných kyselin. Řešení nabízí kombinace scrubu a masky na obličej vytvořená speciálně pro potřeby problematické pleti. MARK face scrub důkladně odstraní zbytky make-upu a díky účinným složkám Tea tree & Jojoba v kombinaci s nejjemnější namletou kávou Robusta, tvou pleť zbaví nečistot a pomůže ti s bojem proti akné. Následně MARK Green tea face mask bohatá na antioxidanty tvou pleť důkladně očistí a zbaví toxinů. Kombinace zeleného čaje spolu s rýžovým a ovesným práškem a výtažkem z listů stromu Neem má dokonalé protizánětlivé účinky a tvou pleť krásně uklidní.

Otok a tmavé kruhy pod očima

Nejčastějším spouštěčem tohoto stavu je dlouhodobě dehydratovaná nebo nedostatečně hydratovaná pokožka. Pitný režim je pro tělo mimořádně důležitý. Pokožka by měla být dostatečně zásobována vodou, aby v ní mohly probíhat obnovující buněčné procesy. Otoky očí bývají nejčastěji důsledkem nadměrné konzumace soli. Sůl totiž v těle zadržuje vodu a zpomaluje metabolismus. Výsledkem jsou tak nejen oteklé oči, ale i tmavé kruhy. Na dodatečnou hydrataci během dne dokonale poslouží moje organická pleťová voda z pomerančového květu Neroli nebo Damašské růže. Díky sprejovému aplikátoru a praktickému balení se skvěle hodí do každé kabelky a můžeš ji použít kdykoliv během dne i přes make-up.

Vysušení pleti a předčasný vznik vrásek

Nedostatek vlhkosti v nejsvrchnějších vrstvách pokožky způsobuje její vysoušení. Příčinou předčasných jemných vrásek není přirozené stárnutí, ale opět dlouhodobý nedostatek hydratace. S přibývajícími léty přicházejí vrchní vrstvy pokožky i o přirozený ochranný film. Tvoří se méně lipidů a skvalenu a oslabený nebo dokonce zcela chybějící ochranný film způsobuje dehydrataci pleti. Stav zlepšíme používáním vhodných přípravků, které pleti dodají potřebné látky a hydratují ji. Skvělým řešením je moje organické olejové sérum ve dvou variantách – Lemongrass a Coffee. Benefity spatříš již po několika použitích v podobě vitálnější pokožky, hloubkové regenerace, výživy, zpomalení příznaků stárnutí a sametově hebké pokožky.

Senzibilta

Nejvrchnější vrstvu zdravé pleti tvoří směs odumřelých kožních buněk, mastných kyselin, skvalenu a vody. Tato vrstva tvoří bariéru před škodlivinami. Pokud je narušena, škodliviny (patogeny, alergeny) pronikají do hlubších vrstev kůže a vyvolávají nežádoucí reakce. Oslabené bariérové ​​funkci kůže dokážeš předejít pravidelným zbavováním pleti odumřelých buněk. Kávové peelingy na tělo a obličej MARK scrub šetrně odstraní odumřelé buňky pokožky, vyhladí její nedostatky a hloubkově ji vyživí a hydratují. Všechny oblíbené variace najdeš na mém webu.

 Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar