Staň se královnou plesu!

únor 18, 2017 0 komentů

Staň se královnou plesu!

Ahoj,

začátek roku a další plesovou sezónu tak jako obvykle otevřel už 17. ročník dobročinného Plesu v Opeře, kde se dámy udávající trendy následujícího období, předvedly v elegantních a minimalistických róbách podtrhující ženskost. Plesová sezóna je období, které začíná víkendem po třech králích a trvá do popeleční středy, kdy se konají karnevaly, fašankové zábavy a plesy, symbolizující protiklad k blížícímu se období 40 - denní předvelikonočního půstu. Pokud si se stále nerozhodla, jestli na ples jít nebo nevíš jak se na něj správně nachystat, přináším Ti rychlý manuál, na co všechno bys neměla při přípravách zapomenout.

ŠATY

Jak jsem se už zmínil výše, trend který je v konkrétním roku IN, udávají prominentní hosté Plesu v Opeře, kteří otevírají plesovou sezónu. Tento rok se nesl ve znamení elegance a jednoduchých linií v převážně jednobarevných róbách. Módní návrháři též připomínají, že do módy se opět dostávají luxusní plesové šaty s mohutnými sukněmi a hlavně srdíčkový výstřih. Všechny trendy Ti však nebudou k ničemu platné, pokud se Ti nebudou hodit k pleti, či postavě. Při výběru šatů proto mysli hlavně na svoje možnosti a na to, v čem se sama cítíš pohodlně. Taky je důležité zhodnotit, jestli se chystáš na místní ples nebo na ples vyšší úrovně. Pokud jsi dostala pozvánku, ve které není uvedený dresscode, spolehni se na svůj úsudek. Z pohledu délky šatů, se však na ples doporučují jednoznačně dlouhé šaty.

BOTKY

Časy oblékání, kdy se ladili lodičky s kabelkou spolu s šaty, jsou už dávno za námi. Nemusíš se bát být odvážnější. Kromě lodiček jsou dnes už na plese povolené i sandálky. Při výběru nezapomeň myslet hlavně na praktičnost. Místo přenádherných značkových trendy bot, raději sáhni po takových, ve kterých se zvládneš uvolnit a zatancovat si a ne jen přijít ke stolu, kde kvůli nepohodlným botám, prosedíš celý večer.

DOPLŇKY

Šperk už od starověku vyzdvihuje krásu ženy. I když k události, kterou ples bez pochyby je, se šperk jednoznačně hodí, je potřeba ho vybírat s rozmyslem a přizpůsobit jej celkové vizáži. Pokud se rozhodneš pro výrazný vzor například na šatech, další detaily můžou celé vizáži zbytečně uškodit. Není žádnou hanbou, pokud si zvolíš nápadné šaty, ke kterým si už nedáš náušnice ani náhrdelník. Naopak pokud je róba jednoduchá, doplňky celému outfitu dodají klíčový šmrnc. Vybírej kvalitní kousky, jako jsou například perly. Šperkům, které nosíš denně do práce, hodinkám či kruhovým náušnicím, se raději vyhni

MAKE - UP

Ples je jedním z vrcholů společenských událostí. Proto i visáž tváře by tomu měla být přizpůsobená. Pokud se běžně bojíš používat tmavší a výraznější stíny, teď je ten správný čas se jich nebát. Make-up by zároveň měl být kvalitní a trvanlivý. Mezi povinnou výbavu kabelky patří pudr a odolná rtěnka.

Rty: Použij jemný make-up, na oči kvalitní řasenku, případně zkombinovanou s tenkou oční linkou. Všechno vystav na kvalitní a dlouhotrvající rtěnce. Z aktuálních odstínů momentálně vedou netradiční matné barvy jako borůvková, čokoládová a nestárnoucí červená.

Tváře: I při líčení platí, že se v první řadě musíš cítit dobře. Proto, pokud nemáš dobrý pocit v červené rtěnce nebo ve výrazně tmavých očích, divy dokáže udělat i správně zvýrazněná část tváře. Stačí si nanést make-up v barvě co nejvěrnější barvě Tvé pleti, lícní kosti nejprve zdůrazni bronzerem a potom použij kousek zlatého lesku, který navíc nanes i na všechny výraznější části tváře. K tomuto líčení potom už použij jen řasenku a velmi jemnou barvu rtěnky. S tímto vzhledem se budeš cítit, jakoby ses právě vrátila od moře.

Třpytky: Příjemným osvěžením je i používání třpytek. Používají se v malém množství na lícních kostech a je možno je dát i v malém množství na čelo. Použít se mohou i drobné flitry, které se zkombinují s podkladem a drobnými třpytkami. Opět si dávej pozor na překombinování! Pokud si nejsi jistá jak vše dokonale sladit, klidně Ti doporučuji využít služeb profesionálních vizážistů.

 ÚČES

Trendy účesům kralují drdoly a vrkoče, uhlazené rovné vlasy nebo přirozené vlny. Pokud si uděláš jen jednoduchý drdol, vsaď na zajímavý vlasový doplněk, který nahradí část šperků. Drdol můžeš povýšit i do jiné úrovně v nazdobené podobě, což už chce šikovného kadeřníka a kvalitní poddajné vlasy. Pro ženy s nepoddajnými vlasy jsou vhodné         „ koňskké chvosty“ či stále trendy vrkoče všeho druhu. Nic nepokazíš ani jednoduchými vlnami, které vlasům dodají vždy objem.

OSTATNÍ

Aby vše proběhlo hladce a Ty ses mohla stát nejen královnou parketu ale i celého plesu, určitě bys neměla podcenit ani dokonalou přípravu Tvé pleti na tuto důležitou společenskou událost. Nemusíš se týden před plesem objednávat na drahou kosmetiku! Vyzkoušej se o svoji pleť postarat sama, v pohodlí domova, s novým MARK face scrub Tea tree & Jojoba, který Tvoji pleť rozmazlí lépe než milión krémů a masek. Pokud se navíc chystáš trochu bronzu v solárku, scrub na tělo Tvoji pokožku dokonale připraví, před opalováním se postará se o její hydrataci a výživu po něm. Jakékoliv nástrahy spojené s nánosem make-upu se Ti díky tomu obloukem vyhnou a budeš krásná nejen v den plesu ale i ráno po něm.

Zábavné plesání!

Tvůj MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar