Jarní detox :)

únor 25, 2017 0 komentů

Jarní detox :)

Ahoj krásky,

také jste si všimly toho, že jaro klepe na dveře? Po zimě jsme všechny ztuhlé, vysušená pokožka křičí SOS a naše duše prahne po krásných slunečních paprscích. Abyste na jaře zazářili v plné kráse, podělím se s vámi o pár účinných tipů. Tady jsou:

SMOOTHIE

To, co je na smoothie to nejlepší je skutečnost, že jej můžete připravit z jakýchkoliv surovin, které máte rády. Libovolná kombinace zeleniny a ovoce vám zbaví tělo toxinů, dodá mu potřebné živiny a vitamíny. Pokud byste chtěla experimentovat se surovinami, na trhu najdete mnoho různých smoothie knih, kde najdete tu pravou inspiraci. Některé obsahují ovoce a zeleninu, které jste dosud nepoznaly, nebo jste neznaly jejich účinek na váš organismus.

A tady je můj nejoblíbenější recept:

Citrón, zázvor, banán, salátová okurka, čerstvý špenát a jablko.  Pokud budete mít pocit, že je příliš hustý, přidejte do něj vodu.

DETOX POMOCÍ ČAJŮ

Pokud jste se  rozhodly detoxikovat tělo pomocí čajů, mějte na paměti, že musíte hodně pít. To, jestli si vyberete vodu nebo bylinkové čaje, je na vás. Pokud se  ale rozhodnete pro bylinkové čaje, budete z něj čerpat bonus: léčivé účinky.  Víte, které bylinky jsou na co dobré?

Čaj z černého rybízu: odstraňuje únavu a vyčerpání

Řepík: je dobrý na vyplavování nečistot z těla. Je považován za všelék.

Kopřiva čistí krev a obsahuje hodně železa. 

Mateřídouška zase posiluje imunitu.

Pampeliškové listy pročišťují žaludek.

Máta peprná je bylinka, která prokrvuje a doslova oživuje tělo

CVIČENÍ  

Heslo  "Ve zdravém těle, zdravý duch" znáte určitě všechny.  Čím začít? Co třeba jógou nebo pilatesem? Obě tyto cvičení vám dodají energii a pozitivního ducha.  Pokud nejste příznivkyní jógy, vyzkoušejte jakýkoliv pohyb, i obyčejná chůze nebo běh je fajn. 

OČISTA POKOŽKY  

Tak jako zevnitř, i z venku se naše tělo potřebuje zbavit škodlivin. Po zimních měsících je naše pokožka suchá, má málo živin, proto je dobré ji pořád hydratovat. A taky je dobré myslet na to, že na pokožce máme  v tomto období mnoho odumřelých buněk, kterých je třeba se zbavit. A to nastupuju na scénu já: MARK face scrub Tea tree a Jojoba. Zbavím vás pocitu suchosti na tváři, dostatečně ji zpevním a samozřejmě vyživím. Na zbytek těla doporučuji použít přírodní kávový peeling MARK scrub, který u nás najdete v různých vůních. Ten vás zbaví všeho, co pokožka nepotřebuje. Budete celá taková hebká, že už pak budete na sebe chtít pořád jenom sahat. Stop suché pokožce, s MARKem už jen k dokonalosti :-)

Krásné pozdní zimní dny ;)

Váš MARK 




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar