Pleť v zimě a tipy na péči o ni

únor 10, 2017 0 komentů

Pleť v zimě a tipy na péči o ni

Ahoj kočko,

sice už máme únor, ale chladné počasí moc nepolevuje a sluníčka je stále málo :-( . Silný vítr, teplota pod nulou, sníh a mráz naši pleť dost často trápí. Proto je potřebné se o pleť dokonale starat a já Vám přináším pár tipů jak na to.

1. Pozor na slunce

Nejen v létě, ale i v zimě je potřeba dávat si pozor na slunečné záření. Slunce má i v zimě schopnost spálit pokožku a dehydratovat ji. Je potřeba pleť chránit hlavně na zasněžených svazích při lyžování, protože sluneční paprsky se odrážejí od ledu a sněhu.

2. Krémovat, krémovat a krémovat = hydratovat, hydratovat a hydratovat

Lidská pokožka je v zimě vystavená extrémní zátěži. Hodně lidí v tomto období trpí velmi suchou pokožkou a to hlavně na rukách a tváři. Proto při sobě noste stále krém na ruce, který je ochrání před dalším vysušováním. Mým typem na suchou pokožku tváře je moje novinka MARK face scrub, který je obohacený o výživné rostlinné oleje, které pokožku dokonale hydratují.

3. Rty

Už Tě nebaví mít stále popraskané rty? Místa s velmi tenkou pokožkou, jako jsou rty a jejich okolí trpí v chladném období extrémně. Teploty pod nulou a k tomu přechody do přetopených vysušených místností vše ještě zhoršují. Jednoduchá rada na tento problém je mít u sebe stále balzám na rty. Nejlépe hned na několika místech ;-) v kabelce, v kapse kabátu na pracovním stole.

4. Oči

Extra starostlivost je třeba věnovat okolí očí, které je velmi citlivé. Pokožka kolem očí je tenká a rychle se vysušuje. Když je pokožka extrémně vysušená, více se tvoří vrásky. Pokud chcete předcházet jejich tvorbě, je dobré okolí očí pořádně hydratovat a i vícekrát denně krémovat. 

5. Na závěr - správná životospráva

Naší pleti umíme pomoc nejen z venku ale i z vnitra. Abychom měli po celý rok pěknou a zdravou pokožku, měli bychom přijímat hodně vitamínů prostřednictvím zeleniny a ovoce. Také je dobré pít hodně vody, která náš organismus pěkně pročisťuje a pokožka je potom dostatečně hydratovaná. Neztrácí pružnost a nemá sklon k vysušování. Na závěr je samozřejmě důležité se efektivně hýbat a cvičit aby docházelo k pořádné látkové výměně.

Pár rád, proč se netřeba bát používat MARK scrub i v zimě:

  1. vitamín E, který scrub obsahuje, zabraňuje spálení pokožky, hydratuje pokožku a předchází popraskané a suché kůži
  2. eliminujeme tvorbu vrásek způsobené slunečním zářením na čele a v oblasti očí
  3. už se nemusíš bát popraskaných a krvavých rtů, protože moje oleje Ti hydratují rty i jejich okolí
  4. oleje, které se nacházejí v mém MARK face scrubu Ti pokožku tváře dokonale hydratují

Doufám, že si v tomto období budeš dávat pozor na svoji pokožku a já Ti v tom rád pomůžu :)

Tvůj MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar