S MARKem nakupuješ online BEZPEČNĚ

březen 09, 2018 0 komentů

S MARKem nakupuješ online BEZPEČNĚ

Ahoj,

nakupuješ u mě poprvé nebo sis ne zcela jistá, zda budou tvé osobní údaje u mě v bezpečí? Pochopitelné. Při současné expanzi různých internetových stránek musí být člověk velmi obezřetný. Proto třeba velmi zvažovat komu se rozhodneš poskytnout tak citlivé informace jako jsou tvé jméno, adresa či dokonce platební údaje jako číslo platební karty a jiné. Ale jak rozlišit, která stránka je bezpečná a která se jen jako bezpečná tváří? Přiznávám, že často tato úloha není jednoduchá. Mnoho nedůvěryhodných obchodníků má stránky velmi kvalitně propracované a na první pohled vizuálně bezchybné. Chtěl bych tě však ujistit, že tak jak mi záleží na tvé krásné pokožce, stejně mi záleží i na tvé bezpečnosti. Na základě výše uvedeného jsem pro tebe připravil seznam věcí, na které by sis měla dát pozor předtím, než se rozhodneš nakupovat online.

Nevyžádané otevírání stránek

Určitě to znáš. Nahoru do políčka zadáš konkrétní adresu, ale kromě hledané stránky ti vyskočí další okna, které si otevřít vůbec nechtěla. Nejčastěji jsou to různé gratulace, že si něco vyhrála a na převzetí výhry máš na něco kliknout, žádosti o vyplnění neznámých průzkumů nebo spuštění různých her. Už v tomto okamžiku by si měla zpozornět, že něco není v pořádku. Seriózní obchodník takové přesměrování na své stránce nedovolí! Nejdůležitější je však sledovat, zda stránka, na které se chystáš nakupovat je zajištěna. To uvidíš na linku/odkazu, pokud je označen předvolbou https:// ( "s" jako secure), která představuje protokol, jehož prostřednictvím komunikuje prohlížeč s příslušným serverem. Obezřetná buď, pokud je předvolba pouze ve formátu http://! V takovém případě totiž jedná o adresu, která není zabezpečena šifrováním a snadno může dojít ke zneužití či krádeži osobních údajů.

Možnosti platby

Většina e-shopů včetně mého nabízí na výběr několik způsobů platby jako uhradit zboží nebo služby. Mnozí provozovatelé v současné době podporují platbu prostřednictvím platebních karet či přesměrováním platebního příkazu na stránku tvé banky. Tyto údaje jsou přímo do banky zasílány již v zašifrované podobě. Za účelem garance bezpečné platby některé banky nabízejí i možnost bezplatného vytvoření jednorázového čísla karty, které bude sloužit pouze k zaplacení konkrétní transakce. Pokud stránka neobsahuje výše zmíněné https:// a přesto se rozhodneš v e-shopu nakoupit, doporučuji použít platbu převodem na účet nebo platbu přes PayPal. Jde o bezplatnou službu, která slouží přímo na bezpečný nákup přes internet. Návod na zřízení PayPal účtu najdeš snadno ve vyhledávači Google. Pokud ti ani jedna z uvedených možností nevyhovuje, u mě si můžeš vybrat způsob platby na dobírku, tedy zaplatíš zboží v hotovosti při převzetí :)

A pokud přece jen preferuješ nákup v kamenných obchodech, tak MARKa najdeš i v prodejnách síti TETA drogerie.

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar