Proč potřebuje kromě tebe kávu i tvá pokožka?

srpen 21, 2019 0 komentů

Proč potřebuje kromě tebe kávu i tvá pokožka?

Si milovník kávy? Nebo se dokonce počítáš mezi kávový závisláky? Neboj se, jsme v tom všichni spolu. Káva není jen ranní životabudič, je to zároveň přírodní plod kávovníku plný účinných látek a živin jako magnézium, kofein, polyfenoly či B vitamíny jako niacin a riboflavin. Káva nás nejen nabudí energií do nového dne, ale zároveň snižuje riziko cukrovky, Alzheimera či srdečně-cévních onemocnění. Jaké benefity, ale přináší káva naší pokožce a proč se vyplatí sáhnout po kosmetických produktech s obsahem kofeinu?

Káva proti vráskám

Káva i kávový olej jsou bohaté zdroje antioxidantů, které dokáží účinně chránit pokožku před UV poškozením. UV záření urychluje stárnutí pokožky způsobené světlem, redukuje tvorbu kolagenu, ovlivňuje její elasticitu a způsobuje tak vrásky a diskoloraci pokožky. Kofein úspěšně chrání pokožku před tímto poškozením, redukuje tvorbu volných radikálů v buňkách pokožky a chrání ji tak před stárnutím i potenciální rakovinou kůže. Výzkumy potvrzují, že použití kávového oleje zároveň zvyšuje ochranu opalovacích krémů až o 20%, což dělá kávový olej žádoucím doplňkem pro letní péči o pokožku.

Káva proti vypadávání vlasů

Dihydrotestosteron je hlavní látka zodpovědná za vypadávání vlasů a plešatění. Kofein dokáže zastavit aktivitu tohoto enzymu a umožňuje tak obnovit růstovou fázi vlasů. Kofein zároveň pomáhá zvýšit absorpci živin přes vlasové kořínky, posiluje tak vlasy a urychluje jejich růst.

Káva proti celulitidě

Celulitida známá také jako pomerančová kůže, je kožní problém typický až pro 80% žen. Celulitida vzniká jako komplexní porucha mikrocirkulace a lymfatického systému, kdy se nadbytek podkožního tuku ukládá do pokožky. Kofein má schopnost stimulovat lipolýzu, proces rozkládání tuků, a zároveň podporovat mikrocirkulaci krve, díky čemuž pomáhá úspěšně redukovat celulitidu. Mnohé výzkumy potvrzují, že pravidelné používání kosmetických výrobků s obsahem kofeinu výrazně zlepšuje průběh celulitidy.

Káva proti zánětům

Další skvělá vlastnost kofeinu je jeho protizánětlivá schopnost. Mezi zánětlivé kožní onemocnění patří například rosacea, která způsobuje zarudnutí a přecitlivění pokožky obličeje. Kofein dokáže stáhnout krevní cévy a potlačit tak zarudnutí spojené s rosaceou. Jeho protizánětlivá schopnost spojená se schopností podpořit cirkulaci krve je zároveň dokonalá kombinace pro snížení otoků kolem očí po probdělé noci.

Káva jako exfoliator

Pravidelná exfoliace je praktická a účinná technika, která pomáhá odstraňovat povrchové nečistoty a odumřelé buňky z pokožky, podporuje oběh lymfy v lymfatickém systému a stimuluje prokrvení. Rychlejší krevní oběh zlepšuje produkci kolagenu a zachovává tak pokožku pružnou, elastickou a mladší vypadající po delší dobu.




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar