Co děláš špatně v péči o svou pleť?

srpen 26, 2019 0 komentů

Co děláš špatně v péči o svou pleť?

Zuřivě si natíráš oční krém nebo olej na obličej? Způsob jakým používame kosmetické produkty je stejně důležitý jako jejich samotné složení. Nezáleží na tom jaký drahý krém máš, když ho neumíš správně používat. Připravil jsem si pro tebe pár triků jak správně používat svou kosmetiku, abys dosáhl její nejlepší účinek!

Čištění

Při čištění obličeje je důležité, aby se produkt dostal do každé škváry na naší pokožce a dokázal tak účinné odstranit nečistoty, maz a makeup. Důležité je nejprve navlhčit obličej vlažnou vodou, která pomůže otevřít póry, a následně masírovat čistící produkt velkými kruhy na lících a čele a menšími kruhy na bradě a nose. Produkt a nečistoty následně spláchni studenou vodou, případně obličej dočisti ještě čistým květinovým hydrolátem. Pokud chceš spojit čištění s odličováním, efektivní a šetrný způsob je dvojité čištění. Postup dvojitého čištění vodou i olejem je velmi oblíbený v korejské kosmetice. Při odličování začíná čistým přírodním olejem, který rozpustí nečistoty a make-up a následně se použije jemné mýdlo, micelární voda nebo jen květinový hydrolát, které jemně odstraní zbytky oleje. Jeden z největších mýtů při čištění pokožky je, že by pokožka měla po čištění zůstat napnutá a až hladce čistá. Po většinou to, ale jen znamená, že jsme pokožku příliš odmastili a vysušili. Po dobrém čištění by pokožka naopak měla zůstat svěží a čistá. Dermatologové se shodují, že pokožku bychom nikdy neměli čistit více než dvakrát denně, přičemž nejdůležitější je čištění před spaním a po fyzickém výkonu, kdy nám na těle zůstane velké množství potu.

Exfoliace

Technika exfoliace je kombinace čištění a masáže. Důležité je používat menší, jemnější pohyby a nepříliš silný tlak. Je dobré se soustředit na místa, kde je pokožka hrubší, jako nos a brada na obličeji nebo stehna, hýždě a chodidla na těle. Neexistuje jedna odpověď, kolik exfoliace je málo a kolik příliš, vždy třeba sledovat reakci naší pleti na kosmetiku, kterou používáme a jak ji používáme. Při citlivější pokožce se sklonem k zarudnutí je lepší omezit peeling tak na jednou týdně. U ostatních typů pokožky je bezpečné používat peeling na obličej 2-3 týdně, přičemž zbytek těla můžeme scrubovat i častěji.

Tónování

I když se tónování nepřikládá velká důležitost, je to esenciální krok k vyrovnání pH pokožky po jejím čištění. Příliš snížené nebo zvýšené pH pokožky může způsobit vypuknutí vyrážkek nebo ekzému, proto je dobré vždy dočistit pleť tónovací pleťovou vodou nebo přírodním kvetinovovým nebo bylinným hydrolátem. Toner je možné aplikovat přímo na obličej nebo na bavlněný tampónek a následně jemně tlapky po tváři, nikdy netahat tampónek v dráždivých pohybech nahoru dolů po pokožce.

Sérum

Sérum by se mělo aplikovat vždy přímo na pokožku pokud nehrozí kontaminace produktu, aby se účinné látky nevstřebali do konečků prstů. Sérum se následně do pokožky zapracuváva jemným tľapkaním, ne masírováním, aby se produkt dostal hluboko do pokožky, ne se jen roztírají po povrchu našich prstů.

Pleťové krémy

Pleťové krémy se natírají na obličej klouzavými pohyby a jemnou masáží se silnějším tlakem než séra. Pohyb natírání krému by měl být ze středu obličeje směrem ven, tedy klouzáním od nosu k uším a od čela k spánkum, abychom pohybem podpořili cirkulaci krve, promasírovali svalstvo obličeje a dostali produkt účinně dovnitř.

Pleťové oleje

Zatímco krémy jsou oleje kombinovány s vodou, přírodní čistý olej je koncentrovaný extrakt ze semen rostlin bez jakéhokoli obsahu vody. Proto je dobré vždy před nanášením oleje pleť nejprve navlhčit a následně aplikovat olej. Pleťové oleje lze aplikovat tľapkaním jako sérum nebo jemnou masáží. Pokud máš pocit, že pleťový olej je příliš koncentrovaný pro tvou pokožku, vždy třeba zkusit nejprve méně produktu, případně jej používat pouze jednou denně před spaním, nebo ho míchat se svým oblíbeným krémem. Přírodních olejů existuje nespočet, proto je důležité si najít olej právě pro tvůj typ pokožky. Například, pleťový olej s kávovým olejem je ideální pro sušší pokožku se sklonem k předčasným vráskám, zatímco přírodní olej s citronovou trávou má antiseptické účinky, které účinně bojují s akné a černými tečkami.




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar