Vitamínová bomba pro tvou pokožku

září 12, 2019 0 komentů

Vitamínová bomba pro tvou pokožku

Jak naše tělo potřebuje vitamíny pro správné fungování, tak i naše pokožka profituje z jejich bohatého obsahu v kosmetice. Vitamíny jako silné antioxidanty nás chrání před volnými radikály a slunečním poškozením, chovají se antibakteriálně a protizánětlivě a zároveň podporují množství procesů v našem těle. V mém novém blogu se naučíš rychle rozeznávat vlastnosti základních vitamínů a benefity, které tvé pokožce mohou přinést.

Existují dva základní typy vitamínů: vitamíny rozpustné v tucích a rozpustné ve vodě. V kosmetice se vitamíny rozpustné v olejích používají hlavně vitamíny nacházející se v rostlinných olejích, patří sem vitaminy A, D, E a K. Vitamíny rozpustné ve vodě se nacházejí hlavně v ovoci, zelenině čí obilovinách a patří sem například vitamin C a vitaminy skupiny B.

VITAMÍN A

Vitamín A je esenciální vitamin pro správné fungování naší pokožky, očí i imunitního systému. Jsou dva základní typy vitamínu A: retinoidy a karotenoidy, přičemž oba typy se v našem těle metabolizují na retinol, jednu z nejznámějších látek v kosmetickém průmyslu. Retinol neustále vzbuzuje pozornost kosmetických studií, snadno se absorbuje do pokožky, pomáhá bojovat proti akné a zároveň podporuje tvorbu kolagenu a redukuje tvorbu vrásek. V kosmetickém průmyslu se často retinol synteticky přidává do krémů a pleťových sér, pokud však chceš dopřát pokožce přirozený vitamin A, nachází se například v oranžové zelenině jako mrkev, dýně, sladké brambory nebo v živočišných produktech, zejména v mléce a v játrech.

  • MARK Golden Shine Oil obsahuje Buriti olej a šípkový olej, oba vysoce bohaté na vitamin A, díky čemuž pomáhá pokožce si udržet zdravý lesk, elasticitu a mladistvý vzhled.

VITAMÍN E

Vitamín E nebo tokoferol je silný antioxidant přirozeně se nacházející v rostlinných a živočišných olejích, například v avokádu, obilovinách, vajíčku nebo v ořeších. Vitamín E se často používá v kosmetice, která se stará o celkový vzhled pokožky, pomáhá hojit rány a jizvičky, zoceluje nerovnoměrný povrch pokožky způsobený striemi nebo celulitidou a pomáhá pokožce udržovat vlhkost. Kromě hojivých a regeneračních účinků je vitamin E dobrý antioxidant, díky čemuž prodlužuje životnost kosmetických výrobků a zároveň chrání pokožku před slunečním poškozením a toxiny.

  • MARK Coffee scrub: všechny kávové peelingy obsahují vitamín E a také mandlový olej bohatý na vitamín E, díky čemuž udržují pokožku hydratovanou a zdravě vypadající.

VITAMÍN B

Vitamín B je komplex několika vitamínů. Mezi nejznámější patří vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (kyselina pantotenová) nebo vitamin B9 (kyselina listová). Vitamín B5 známý i ve formě pantenol je jeden z nejúčinnějších vitamínů v péči o vlasy. Panthenol proniká lehce do pokožky, hluboce ji hydratuje a zklidňuje a dodává ji dlouhodobý pocit jemnosti a hladkosti. Většina ostatních B vitamínů také pomáhá zadržovat vlhkost v pokožce, podporují tvorbu kolagenu a ceramidů a dodávají pokožce hladký pocit.

  • MARK Hair mask Argan & Rosemary tvoří rozmarýnová voda bohatá na B vitamíny a zároveň její receptura je doplněna o čistý pantenol, který podporuje buněčnou strukturu vlasů, zpevňuje je, podporuje jejich růst a dodává jim hladký a jemný pocit.

VITAMÍN C

Právě díky silným antioxidačním účinkem vitamínu C se na trhu stále více objevují kosmetické produkty s jeho obsahem. Výzkumy dokazují, že topické použití vitamínu C dokáže chránit pokožku před slunečním poškozením, zmírňuje viditelné známky fotostárnutí a tvorbu předčasných vrásek. Vitamín C je nezbytný pro tvorbu kolagenu, který udržuje pokožku napnutou a mladistvě vypadající. Hraje i důležitou roli v boji proti pigmentovým skvrnám - potlačuje produkci melaninu a rozjasňuje přirozený tón pleti. Vitamín C působí na buňky, urychluje jejich obnovu a podporuje jejich metabolismus. Pomáhá tak pleti se vyrovnat se známkami únavy a dodává pokožce zářivý a mladistvý vzhled.

  • MARK Pink clay face mask obsahuje vitamín C ve formě čisté kyseliny askorbové v 5% koncentrací a zároveň obsahuje jahodový prášek bohatý na vitamín C, A, železo a draslík, díky čemuž tato pleťová maska ​​pomáhá chránit pleť před slunečním poškozením a stárnutím, podporuje regeneraci buněk , zlepšuje celkový vzhled pleti a zanechává ji čistou a zářivou.




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar