Proč pleti svědčí hydroláty a co to vlastně je?

srpen 31, 2018 0 komentů

Proč pleti svědčí hydroláty a co to vlastně je?

Síla léčivých bylinek je nesporná a mluví se o ní čím dál více. Setkáváme se s nimi v kosmetice i v lékařství, ve formě různých bylinných čajů, tinktur, odvarů, výtažků, ale i hydrolátů. Proč by právě hydroláty měly stát za vaši pozornost?

Jde o jedinečné produkty, které dají vyniknout přirozené kráse a přispívají ke zdravé kondici pleti. Jsou to mikrodávky esenciálních olejů, které často disponují terapeutickými účinky. Hydrolát se také dá označit za květovou vodu. Vzniká totiž destilací rostliny vodní párou. Získává se však nejen z květů, ale i z kořenů, dřeva, listů, jehličí nebo semínek. Narozdíl od éterických olejů se hydroláty dají vyrábět i z rostlin, které neobsahují silice.

Je všeobecně známé, že pH pokožky je mírně kyselé a má hodnotu okolo 5,5. Mnoho přípravků na péči o pleť má však vysoké pH a může dojít k narušení přirozené rovnováhy pokožky. Většina hydrolátů má pH mezi 4 až 6, což pomáhá pokožce uchovat zdravý ochranný film.

Dlouhá historie

Už v 16. století se v domech bohatých rodin nacházela speciální místnost, kde se setkávaly jen  ženy. Obvykle se u těchto obydlí nacházela také bylinková záhradka a z bylinek se právě destilováním vyráběly hydroláty. Ty se pak používaly při vaření pro dodání vůně, jako toaletní voda pro osobní hygienu i jako lék.

Dnes se k hydrolátům zase vracíme, například proto, že jsou natolik jemné, že se hodí i na tu nejcitlivější pokožku, včetně té dětské. Tím, že podporují přirozené pH pokožky, zlepšují její zdraví a odolnost, napravují podráždění i záněty.

Existuje zkrátka spoustu důvodů, proč jsem hydroláty i já zařadil do své nabídky. Které účinné rostliny využívám a v jakých produktech je najdete?

Růže – moje organická pleťová voda z damašské růže je skvělá pro všechny typy pleti, pomáhá bojovat proti stárnutí, čistí, osvěžuje a  zmírňuje úzkost a stres.

Neroli pleťová voda z květů neroli má jemné čistící účinky, tonizuje pokožku a regeneruje poškozenou a podrážděnou pokožku.

Rozmarýn –  pomáhá regulovat tvorbu kožního mazu, proto si poradí i s mastnou pokožkou hlavy a mastícími se vlasy. Kromě toho je moje rozmarýnová maska na vlasy skvělá proti vypadávání vlasů i šedivění. Dodá účesu lesk, sílu i hebkost.

Pokud tedy chcete objevit nový typ pečujících produktů, u mě jste na správném místě!

Váš MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar