Proč je vhodný peeling pokožky v létě?

červenec 11, 2021 0 komentů

Proč je vhodný peeling pokožky v létě?

"V létě je mimořádně důležité věnovat pozornost tomu, jaké produkty na svou pokožku používáme"
Věta, která nás zaujme svou jednoduchostí a přesto bohatostí obsahu.


Věnujme nyní pár minut zamyšlení nad peelingem, důvodem jeho oblíbenosti a benefitem v péči o pokožku celého těla.


Peeling je v samé podstatě druh kosmetického ošetření zaměřeného na omlazení a zlepšení vzhledu pokožky. Napomáhá starou pokožku odlupovat a odhalovat pod povrchem svěžejší, jasnější a mladší pokožku. Hlavním účelem je odstranění odumřelých buněk pokožky. Odstraněním odumřelých kožních buněk výrazně zlepšuje vzhled pokožky. Nejenže to dělá vaši pokožku jemnější a hladší, ale zároveň usnadňuje vstřebávání přípravků do pokožky a zvyšuje jejich účinnost.


Bariéra
Kůže vytváří bariéru, která chrání vnitřek člověka před dehydratací a vnějšími patogeny. Epidermis se neustále obnovuje; buňky, které se vylučují ze stratum corneum, jsou nahrazeny nově vytvořený buňkami z vnitřní vrstvy epidermis. Toto neustálé obnovování je důležité pro kvalitu bariéry a udržuje pokožku hladkou a rovnoměrnou. Doba přeměny epidermy je asi jeden měsíc. Ale ve věku od 30 do 80 let se míra obnovy snižuje o 30-50%, což vede k mnohem delší době obnovy epidermu. Důsledkem tohoto zpomalení je suchá, drsná, nerovnoměrná a matná pokožka.


Stimulace epidermálních kmenových buněk
Peeling je nejlepším krokem ke komplexní péči o pleť a tělo. Okamžité výsledky jednoduché aplikace mohou skutečně vaši pokožku obnovit, takže textura je znatelně jemnější a hladší.
Stejně jako mnoho jiných výrobků pro péči o pokožku, i exfoliace probíhá na buněčné úrovni. Pouhým okem to nevidíte, ale odumřelé buňky pokožky se vám téměř vždy hromadí na obličeji a těle.


Mezi další výhody peelingu patří:

👍 Vylepšená textura pokožky
Není mnoho ošetření pleti, které by přinesly okamžité výsledky, ale peeling je výjimkou. Už jste si někdy exfoliovali nohy a pak se oholili? Možná jste si všimli drastický rozdíl v hladkosti a jemnosti pokožky vašich nohou po holení. Je to proto, že exfoliace odstraňuje horní vrstvu odumřelých buněk pokožky.
Stejně je to i s pokožkou obličeje. Peeling ji zbavuje nánosů, i když to nevidíme. Odumřelé buňky pokožky mohou na povrchu vytvořit drsnou, šupinatou texturu, takže pokožka je po odloupnutí této vrstvy znatelně hladší a jemnější.

👍 Stimulujte syntézu kolagenu
Skutečným klíčem k dostatku kolagenu je jeho stabilizace v pleti - ne umělé dodání. Věkem produkce kolagenu klesá - peeling pomáhá zachovat kolagen stimulací jeho syntézy, stimuluje pokožku, která nastartuje tvorbu kolagenu a časem povede k pružnější pokožce.

👍 Prevence proti následkům stárnutí
Peeling napomáhá zlepšit hyperpigmentaci, poškození sluncem, vrásky a dehydrataci, to vše co souvisí se stárnutím.

👍 Odstranění problémů
Pokud bojujete s vyrážkou a ucpanými póry, může vám exfoliace pomoci zmírnit některé z těchto problémů. Peeling nahrazuje odumřelé buňky pokožky novými, zdravými buňkami pokožky, takže napomůže podpořit růst zdravého kožní tkáně.

Peelingem se dají řešit i určité druhy akné - zejména bílé a černé tečky. Protože se jedná o mírnější formy akné, exfoliační účinek pomáhá odstranit nečistoty a uvolnit póry.

Chcete-li snížit výskyt celulitidy, použijte kávový peeling. Je to účinné, protože káva je diuretikum, které odvodňuje vaše tělo. Takže když použijete kávový peeling, tukové buňky nejblíže k povrchu pokožky mají tendenci se zmenšovat.

A v neposlední řadě podpoří naše krásné a rovnoměrné opálení.

Tak pokud jste nezařadili peeling do Vaší rutinní péče o obličej a tělo - je nejvyšší čas.

 

MARK 🌸

účinná přírodní kosmetika MARK face and body




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar