Poslouchej své tělo a zapomeň na diety!

listopad 03, 2017 0 komentů

Poslouchej své tělo a zapomeň na diety!

Ahoj,

nejsi tak úplně spokojená se svým tělem? Cítíš se často slabá? Máš pocit nedostatku energie? Míváš zdravotní problémy, jako jsou bolesti hlavy či nadýmání? To všechno může být výsledkem špatného životního stylu.

Naše tělo funguje na principu jednoduché rovnice – pokud ho přestaneme aktivně využívat, nedáváme mu látky, které potřebuje, vždy nám zašle feedback. To, že tyhle signály ignorujeme, může mít za následek právě nadváhu, ale i ještě vážnější onemocnění. 

Dopřát si jednou za čas to, na co máme chuť, je povolené a dokonce prospěšné. Nemělo by se z toho však stát pravidlo. Snaž se tedy dodržovat několik jednoduchých stravovacích návyků, které když si osvojíš, jsi v půlce cesty k úspěchu k vysněnému tělu. Říká se, že ze 70 procent je to o jídle, jen z 30 o pohybu. Navíc jakmile začneš správně jíst, znova získáš energii, chuť do života, zbavíš se některých zdravotních problémů, budeš se cítit sebevědomější a krásnější. V žádném případě nezkoušej žádné drastické “zaručené diety”. Kromě jojo efektu ti nic dalšího nepřinesou.

Jak tedy správně jíst?

1. Omez sacharidy

    Eliminování nezdravých, rafinovaných sacharidů je klíčem k hubnutí. Sacharidy jsou sice hlavním zdrojem energie, ale také příčinou nadváhy a obezity. Pokud tě trápí nadbytečná kila, neměly by sacharidy představovat více než 50 procent tvého denního příjmu potravy. Jedině tak se tělo začne zbavovat nadbytečných tukových zásob a nebude ukládat nové.

    2. Bílkoviny jako základ každého jídla

      Za kvalitní bílkoviny považujeme ty, které v jedné porci dokáží poskytnout aspoň 10 gramů esenciálních aminokyselin, což je nejčastěji maso, mléčné výrobky, vejce, ryby a syrovátkový protein. Bílkoviny jsou užitečné i proto, že redukují pocit hladu. Vysoký příjem bílkovin také zabrání rozpadu svalové hmoty, což je důležité, aby nedošlo ke zpomalení metabolismu.

      3. Vynech slazené nápoje

        Studie neustále potvrzují, že lidé, kteří pijí vysoce kalorické slazené nápoje mají nejvíc břišního tuku. Kromě toho je pití sladkého vysoce návykové! 

        4. Nezapomeň na antioxidanty

          Ovoce a zelenina pomáhají spalovat tuk a navíc zasytí. Pokud do ovesné kaše přidáš borůvky, sacharidy z ovesných vloček se budou trávit pomaleji, a tělo stráví delší dobu v režimu spalování tuku. Ovoce je nejlepší jíst dopoledne, aby ho tělo dokázalo zpracovat.

          5. Pravidlo “no carbs after six”

            Je důležité vědět, že na každého funguje něco trochu jiného, a tak možná sama zjistíš, zda je pro tebe lepší jíst pravidelně až do večera, nebo naposledy nejpozději v šest hodin. Tak jako tak se domnívám, že s lehkým tělem a prázdným žaludkem se mnohem lépe usíná a kvalitněji spí.

            POZOR! Dej si pozor na až příliš velké porce jídla, a také na různé uzobávání mezi jídly. To jsou nejčastější zlozvyky, které kazí postavu.

            P.S.: Nezapomeň, že v boji s nadbytečnými kily ti dokážu pomoci i já. Vyzkoušej můj přírodní kávový peeling MARK Coffee Original, který obsahuje kofein nejen v samotné kávě, ale navíc i v kávovém oleji. Ten pomáhá odbourávat podkožní tuk a zmírňovat projevy celulitidy. Tvou pokožku navíc také vyživím a hydratuji.

            Držím palce :)

            Tvůj MARK




            Též v Novinky

            Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
            Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

            duben 11, 2024 0 komentů

            Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

            Více..

            Proč je důležité pH v šamponech?
            Proč je důležité pH v šamponech?

            březen 20, 2024 0 komentů

            Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

            Více..

            Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
            Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

            březen 01, 2024 0 komentů

            Milé dámy,

             

            následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

            Více..

            Instagram: @scrub_mark

            English   Deutsch   Slovensky   Magyar