Ovoce pro krásu

červen 30, 2017 0 komentů

Ovoce pro krásu

Ahoj,

to, že je ovoce zdraví prospěšné nás učili už ve školce. Plody bohaté na vitamíny a antioxidanty prospívají našemu tělu, ale ozdravují i naši pokožku. I proto jsem pro Tebe namixoval svou letní limitku MARK Coffee Watermelon, který Ti přinese do koupelny ovocný ráj a skvělý začátek každého letního horkého dne.

To, že velké množství kosmetiky obsahuje ovocné výtažky, není náhodou. Dal jsem pro Tebe dohromady 5 z nich, které mají pro pleť zázračné účinky. Vyzkoušej sama. :)

Vodní meloun

Věděla jsi, že meloun je zelenina? V létě ho konzumujeme na kila, ale možná jsi netušila, že má i antioxidační účinky, zlepšuje kvalitu vlasů, ozdravuje nehty, omlazuje pleť a bojuje dokonce proti celulitidě. Melouny obsahují betakaroten a vitamin C. Tahle zelenina je tvořena z 91% z vody, a proto výborně zavodňuje tělo. Rozjasňuje, hydratuje pleť a zbavuje ji akné.

Hroznové víno

Výtažek z hroznového vína posiluje žilky a brání jejich praskání, čímž výrazně napomáhá proti začervenání kůže. Kosmetika s obsahem hroznového vína se hodí hlavně na citlivou pokožku, ale i na mastěnšjí pleť, kterou je potřeba nezatěžovat, ale naopak uklidnit.

Borůvky

Borůvky obsahují látky jako je piceatanol a pterostilben, které významně působí proti stárnutí pleti. Snižují inzulínové geny, které se zapojují do zrychleného stárnutí kůže a těla. Borůvky také pomáhají chránit pleť před volnými radikály.

Mango

Exotické mango poskytuje extra výživu suché pelti. Jeho máslovitá konzistence dokáže položku plně hydratovat. Suché pokožce se po něm uleví a pleť zbaví drsného povrchu. Podporuje přirozenou obrannou bariéru a chrání i pleť náchylnou k ekzémům.

Jahody

Jahody obsahují množství vitamínů a minerálů, jakými jsou draslík nebo zinek. Právě zinek dokáže efektivně působit v boji proti akné. Antibakteriální účinek jahod na sebe váže těžké kovy a pleť pěkně stáhne. Také jsou v jahodách skryté i alpha-hydroxy kyseliny, které efektivně bojují proti odumřelým buňkám, pomáhají tak k obnově pleti a působí i jako filtr před UVA zářením.

MARK TIPY:

1) Melounová šťáva je rychlou pomocí spálené kůži. Stačí si s ní 15 minut potírat místo, kde jste to přehnaly se sluncem. Meloun pokožku příjemně ochladí, hydratuje a uklidní.

2) Melounová maska rozzáří pleť! Rozmixuj meloun a přidej lžíci bílého jogurtu nebo medu. Pleť se krásně rozjasní a zjemní. Tímto krášlícím tonikem potíráme pokožku tváře, krku i dekoltu.

Krásné letní dny,

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar