Jak se zbavit celulitidy?

červenec 09, 2017 0 komentů

Jak se zbavit celulitidy?

 Ahoj,

odpověď na věčně kladenou otázku - jak předcházet celulitidě, hledají ženy od nepaměti. Celulitida je poruchou ukládání tuků a týká se především žen. Jenom pro ilustrace, celulitidou (v různých stupních) trpí až 98% žen, nebo jestli chceš 9/10, takže skoro každá a nejsi v tom sama ;) Původců je hned několik - z části celulitida souvisí s nesprávnou životosprávou, z části se sedavým zaměstnáním, ale ve velké míře je to také zásluha genů, které jsme dostali do vínku. V tom případě bude boj sice těžší, ale ne nezvládnutelný! A protože já jsem velký bojovník, slibuji, že spolu vyhrajeme :-)

I když se jedná "jen" o způsob uspořádání tukových tkání v těle, právě to je hlavním důvodem, proč je celulitida viditelná mnohem více na ženách. U žen jsou vlákna tvořena síťovitou strukturou, která vypadá jako včelí plást a jakýkoliv nadbytek tuku se proto projeví na pokožce. Pokud jsi už i ty vyzkoušela množství produktů a výsledek se "překvapivě" nedostavil, zkusíme to spolu jinak - z opačného konce! Tady je několik rad jak celulitidě předcházet, případně jak se jí zbavit:

1. Work-out - prostředek proti celulitidě

I když by se mohlo zdát, že celulitida je strašákem jen pro ženy s vyšší váhou, opak je pravdou. Právě kvůli výše zmíněné struktuře pokožky, postihuje často i štíhlé modelky nebo fitness cvičitelky. Cvičení je alfou a omegou pro zdravé, štíhlejší a hladší tělo! Pravidelnou aktivitou problematických partií, zajistíš to, že lymfatický systém funguje správně a z těla se vyplaví odpadní látky a přebytečné tekutiny. Pohybem skvěle nastartuješ i spalování tuků, takže boj proti celulitidě půjde ruku v ruce s bojem proti přebytečným kilům. 

2. Coffee break a masáž problematických partií

Až v 80% případech je zadržování vody v těle příčinou vzniku celulitidy. Pozor, cílem není vodu přestat pít (viz odstavec 3 o Vodě)! Kofein díky svým vlastnostem pomáhá aktivizovat spalování tuků a odvodňuje postižené místa. A právě pro své účinky je káva robusta hlavní složkou všech mých scrubů. Zlepšuje cirkulaci krve, zbavuje pleť toxinů, zlepšuje tvorbu kolagenu a elastinu. V případě akutního stavu doporučuji aplikovat kávový peeling MARK scrub 2-3 x týdně (případně častěji) pomocí masáže na problémová místa a poté ho nechat 5-10 minut působit. Účinky takového zábalu proti celulitidě se projeví v podobě hebčí, hladší a zejména napjatější pokožce, a to po několika použitích. V kombinaci se cvičením, dodržováním pitného režimu a zdravějšího životního stylu, dosáhneš zadečku, po kterém jsi vždycky toužila již v průběhu několika týdnů.

3. AQUA (Voda)

Lidské tělo se přibližně ze 70 % skládá z vody. S tím souvisí potřeba myslet na tuto skutečnost a netrápit ho tím, že piješ až v momentě, kdy pociťuješ žízeň - obzvlášť teď, v období veder. Dodržuj pitný režim a pi pravidelně vodu nebo bylinkové čaje, no určitě ne alkohol a slazené nápoje. Právě voda nám totiž pomáhá vyplavovat toxiny a příznivě působí na pevnost pokožky, zrychluje metabolismus a tuky se tak nestihnou uložit. Voda se dá použit i zvenku. Účinky střídání proudu studené a teplé vody skutečně nejsou fámou. Pokožka se prokrví, vypne a je pružnější a hladší na dotek.

4. Vizuální pomocník

Je všeobecně známo, že opálené tělo vypadá o něco lépe než neopálené (samozřejmě vše s mírou). Teď v létě je poměrně lehké se k němu dopracovat. O něco víc námahy ti zabere následná péče, aby sis krásnou barvu i udržela co nejdéle. Základem je důkladná hydratace, se kterou ti pomocí mých MARK scrubů taky rád pomůžu. Kombinace přírodního kokosového a mandlového oleje obsažena v tom správném poměru ti poskytne přesně to, co hledáš. Tvá pokožka bude vyživená, hebká a do hloubky hydratovaná. Nejideálnější je použít MARK scrub ve formě zábalu na opálené tělo :-)

Mnoho úspěchů a krásné léto!

Tvůj MARK




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar