Masáž - relax pro zklidnění těla i duše

říjen 20, 2017 0 komentů

Masáž - relax pro zklidnění těla i duše

Ahoj,

životní styl spousty z nás se postupně přizpůsobuje dnešní hektické době. Asi to sami znáte. Telefon neustále vyzvání, blíží se deadliny ve škole i v zaměstnání a nevíme, čemu svůj drahocenný čas věnovat dřív. Ani po práci si moc neoddechneme – jdeme cvičit, nakupovat, musíme navařit, uklidit, vyžehlit, věnovat se dětem a o půlnoci padáme vyčerpaní do postele. V každém ohledu se zkrátka snažíme excelovat, a tak často zapomínáme na to nejdůležitější –  sami na sebe.

Každý člověk se občas potřebuje zregenerovat, a to nejen po fyzické, ale i po psychické stránce. Nadměrný stres neprospívá našemu organismu, ani duševní pohodě. Následky stresu se dříve nebo později projeví nervozitou, únavou, nespavostí i jinými zdravotními problémy.

Pro většinu žen je však nepředstavitelné, že by se na chvíli zastavily, vytěsnily z hlavy všechny povinnosti a věnovaly se chvíli jen sobě. Plný diář to zkrátka nedovolí. Relax ale rozhodně není ztráta času, dopřej si ho a uvidíš, že to tvůj organismus ocení. Dostaví se lepší nálada, svěžejší mysl, zásoba energie a pružnější tělo.

Každý si pod slovem relax může představit něco jiného - já doporučuji si aspoň jednou za čas dopřát uvolňující masáž. Není totiž lepší způsob, jak na chvíli zastavit čas, zbavit se stresu, psychického a fyzického napětí a zároveň zlepšit svůj fyzický stav. Působením různých druhů tlaku na tělo (ať už se masáž provádí ručně nebo pomocí různých masážních pomůcek) docílíš nejrůznějších pozitivních účinků, jako je úleva od bolesti, posílení imunitního systému či zmírnění psychických obtíží jako úzkost a deprese.

Původ samotného slovíčka „masáž“ není úplně jasný. Pravděpodobně pochází z arabského slova „masa“, což znamená „hmatat, dotknout se“, hebrejské slovo “me-sakj“ zase znamená “pomazání olejem”. V současnosti existuje více než 100 druhů různých masážních technik. Některé probíhají na masážním stole, v masážním křesle nebo na podložce. I díky takovému množství variant, je masáž vhodná prakticky pro každého, kdo právě netrpí horečkou, akutním zánětlivým nebo infekčním onemocněním či specifickým kožním problémem.

Pokud jdeš na masáž poprvé:

  • 1,5 hod před masáží nejez těžká jídla, ale neměla bys být ani příliš hladová
  • vyhraď si dostatek času, v časovém presu se nedokážeš správně uvolnit
  • odlož si náramky, řetízky, brýle a sepni si vlasy
  • pravdivě odpověz terapeutovi na všechny dotazy ohledně tvého zdravotního stavu a poskytni mu všechny důležité informace
  • jestli se ti během masáže chce spát, klidně spi - spánek je formou nejhlubší relaxace a regenerace, zároveň je to důkaz důvěry v maséra

Režim po masáži:

Po masáži je důležitý dostatek tekutin. Ideální jsou bylinkové čaje a také dodatečná relaxace v určené odpočívárně. Sprchování se po masáži nedoporučuje, aby použité oleje mohly i nadále působit. Pokud sprchu přece jen potřebuješ, použij jen čistou vodu, bez sprchového gelu. Po masáži můžeš pociťovat mírnou svalovou horečku na masírovaných místech, občas se objeví mírné točení hlavy či pocit únavy. Někoho však může masáž naopak ihned vzpružit.

MARK TIP:

Masáž nemusí probíhat jen v profesionálním salonu, ale klidně i v pohodlí tvého domova. Navíc může fungovat i jako zlepšení tvého vztahu, kdy můžeš své drahé polovičce masáž věnovat třeba jako poděkování. V nabídce MARK najdeš skvělou pomůcku - Sójovou masážní svíčku Quirky Sense, se kterou zvládneš masáž hravě i bez profesionála. Masážní svíčka je ručně odlévaná a vyrobená s použitím 100 % přírodního sójového vosku přizpůsobeného kontaktu s pokožkou.

Obsahuje vysoce kvalitní vonné oleje, olivový olej a olej z hroznových semen. V mém e-shopu ji najdeš ve čtyřech neodolatelných voňavých provedeních -  růže a jasmín, fík, ylang ylang a čokoláda Deluxe. Před použitím je potřebné nechat svíčku hořet aspoň 20 minut. Během nich vytvoříš příjemnou atmosféru a získáš čas, který můžeš využít na scrubování svým oblíbeným MARKem. Jakmile budeš připravená na masáž, zhasni knot svíce, vosk nech mírně vychladnout a můžeš začít s masáží. Vosk ze svíčky je vhodný na intenzivní péči o suchou pokožku na rukou, loktech a chodidlech, ale klidně ji použij na celé tělo

Zkus se tedy naučit na chvíli vypnout, dopřej si masáž a nech se rozmazlovat mojí maličkostí ;)

Tvůj MARK




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar