MARK doporučuje: Předsevzetí, která se ti budou líbit

leden 05, 2018 0 komentů

MARK doporučuje: Předsevzetí, která se ti budou líbit

Ahoj,

také jsi si všimla, že většina předsevzetí s sebou nese spoustu negativních emocí? Musíme překonávat svoji (slabou) vůli, pak máme výčitky svědomí, musíme se omezovat…

Samozřejmě že když se to povede, výsledek je super – zhubli jsme, přestali kouřit, naučili se španělsky. Přesto si dovoluji ti nabídnout taková předsevzetí, která budou příjemná, a ještě se díky nim budeš cítit lépe!

1) Usmívej se

I když nemáš náladu, i když tě něco zklamalo, i když nemáš ke smíchu důvod, přesto se směj. Proč? Je totiž dokázáno, že dokonce i vynucený úsměv zapříčiní, že se ti nálada zase zlepší. Kromě toho, jakmile se usmíváš, začne se i tvé okolí usmívat na tebe – a přesně tak málo stačí, aby se svět zdál mnohem lepším místem.

2) Hýčkej se

Pořád někam pospícháš a pak naříkáš, že nemáš ani chvíli pro sebe? V novém roce si tuhle chvilku naordinuj pravidelně každý týden. Klidně si tuhle hodinku i napiš do diáře, ať ti do ní nic nevkročí. Ideální je zavést nějaký rituál, na který si brzy zvykneš a pak už se budeš hýčkat úplně automaticky. Navrhuju pravidelný peeling s jedním z voňavých kávových peelingů MARK. A mám ještě jednu vychytávku – moji novou pleťovou vodu ve spreji MARK Face Water, kterou můžeš neustále nosit u sebe, a dopřát si tak malé uvolnění kdykoli během dne. Bonusem pak je, že díky těmto rituálům navíc získáš i zdravou a krásnou pleť.

3) Hýbej se

Tohle trochu zavání tím přemáháním, že? Neboj, jdu na to chytře. Víc pohybu totiž můžeš získat i jinak než pocením se v posilovně. Zkus chodit pěšky do práce (alespoň část cesty), choď do schodů, pořiď si psa, kterého budeš muset venčit. Skutečně stačí jen dostatek chůze a na tvém těle začne být pohyb vidět, a kromě toho se budeš cítit víc fit. Zkrátka mysli na to, že sedm nachozených kilometrů denně stačí na to, abys už nemusela chodit do fitka. Navíc sledování kilometrů v aplikaci v chytrém telefonu se brzy stane malou závislostí.

4) Víc cestuj

Že na to nemáš čas ani peníze? Zaprvé, času máme všichni stejně, jen jde o to, čemu ho věnujeme. Zadruhé, cestování nemusí být nutně drahá záležitost. Sleduj levné letenky, díky nimž můžeš po Evropě cestovat za pár stovek, jezdi vlakem, spi v hostelech. Anebo investuj do letenky a udělej si delší výlet do jihovýchodní Asie, kde je tak levno, že ti část našetřených peněz ještě zbyde. Cestování je totiž důležité pro to, aby se člověk vyvíjel. Poznáváním nových lidí, kultur a nabírání zkušeností tě posouvá, rozvíjí tvůj přehled i nadhled, inspiruje tě, pomáhá ti poznat samu sebe. O procvičování cizích jazyků ani nemluvě.

5) Plň si své sny

Sepiš si na papír všechno, co bys chtěla zažít, vyzkoušet nebo získat. Mohou to být velké, téměř nedosažitelné sny, ale i úplně maličkosti. A zároveň se rozhodni, který z těchto snů si splníš letos. Rovnou vymysli, jaké konkrétní kroky podnikneš, aby se ti to podařilo. Můžeš totiž dělat cokoli chceš, jen je třeba jít tomu naproti.

Držím ti palce, ať tento rok splníš nejen co nejvíc předsevzetí, ale také těch snů ;)

Tvůj MARK 




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar