Mandlová krása

duben 02, 2017 0 komentů

Mandlová krása

Ahoj kočky moje, 

vždycky se tetelím blahem, když mi napíšete, jak jsem vám pomohl. Každý muž rád slyší, jak je výjimečný a nenahraditelný. Pokud jsi mě vyzkoušela i ty, určitě ses zamýšlela nad tím, v čem tkví moje tajemství. A já jsem se po všech vašich zprávách rozhodl, že vám to tajemství trochu poodkryju.  Dneska si něco řekneme o mé stěžejní složce: mandlovém oleji. 

Mandle jsou plody mandlovníku. Jde o nejstarší ořech pocházející se Středního východu. Mají krémovou barvu, jsou obalené hnědou slupkou ve tvrdé skořápce.  I když v současnosti existuje přes 30 druhů tohoto nutričně bohatého plodu, podle chuti rozlišujeme dva druhy- sladké a hořké mandle. Ty sladké denně konzumujeme. 

Mandlový olej se používá v kosmetickém průmyslu a není ve světě krásy žádnou novinkou. Už ve starověkém Řecku znamenal mandlový olej pro ženy doslova elixír krásy. Je bohatý na vitamíny  (zejména na vitamín E), minerály, esenciální mastné kyseliny. Krásně se vstřebává, neucpává póry a po nanesení necítíš nepříjemnou mastnotu. Mandlový olej si rozumí i s ultracitlivou pletí, ale na druhé straně mu není cizí ani mastná pleť. V mnohých případech zlepšuje i stav aknózní pleti. Regeneruje a uklidňuje pokožku, dodává jí vláčnost a hebkost, je velkým pomocníkem při léčbě ekzémů, lupénky a jiných kožních onemocnění. Dokonce zklidňuje i spálenou kůži od slunce, působí jako prevence vzniku vrásek. Proto je samozřejmou součástí přírodních kávových peelingů MARK. Ve spojení s kofeinem a jinými přírodními složkami pomáhá pleti s výživou a ochranou před nepříznivými vlivy prostředí. 

Mandle přináší spoustu benefitů. Lidé je často používají coby léčebný prostředek na zácpu, dýchací potíže, kašel, kardio problémy, chudokrevnost, impotenci nebo cukrovku. 

1) Mandle posilují tvůj imunitní systém. Jsou zdrojem alkalickým materiálů, zvyšují schopnost odvrátit různé zdravotní problémy. Vitamín E eliminuje škodlivé volné radikály v těle, které podporují chronické nemoci a mohou být nebezpečné pro naše orgány. A takové antioxidanty obsažené v mandlích snižují vznik rakoviny.

2) Pomůžou ti při hubnutí. Mononenasycené tuky obsažené v mandlích uspokojují pocitu hladu a tím ti brání se přejídat. Studie naznačují, že nízkokalorická dieta bohatá na mandle je vhodná ke zbavení se nadváhy. Lidé, kteří pravidelně konzumují mandle, mají větší pravděpodobnost, že si udrží stejnou váhu.

3) Mají protizánětlivé účinky. Tělo si neodkáže samo vytvořit vlastní mastné kyseliny, což je důvod, proč je musíme přijímat z potravinových zdrojů. Mandle obsahují dvě velmi důležité mastné kyseliny, a to linolovou a linolenovou. Tyto mastné kyseliny pomáhají snižovat riziko zánětu.

4) Zvyšují energii. Přítomnost manganu, mědi a riboflavinu v mandlích, zvyšuje energii a zrychluje metabolismus. Pokud jsi na cestách, hrst mandlí ti dodá potřebnou energii bez zbytečného přejídání se. 

5) Prospívají tvé mozkovně. Jsou zdrojem mnohých živin, které pomáhají při vývoji a zdraví lidského mozku. Obsahují dvě důležité živiny: riboflavin a L- karnitin, které zvyšují aktivitu mozku a vytvářejí nové nervové dráhy, čímž snižují výskyt Alzheimerovy choroby. Studie ukazují, že mandle a mandlový olej celkově prospívají zdraví a podporují správné fungování nervového systému.

MARK TIP na mandlovo-kokosové raw koule

1/4 hrnku chia semínek
1/4 hrnku rozmixovaných mandlí
1/4 hrnku agáve nebo medu
1/4 hrnku holandského kakaa
2 lžíce mandlového másla

1 lžíce podrcených kakaových bobů/raw kokos/kakao na obalení

Jako při veškerých raw receptech můžeš ingredience libovolně alternovat. Všechno smícháš v mixéru, vytvaruješ do kuliček, obalíš a můžeš servírovat!




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar