Jak probudit pleť po zimě - masky, peelingy, správná očista!

duben 07, 2017 0 komentů

Jak probudit pleť po zimě - masky, peelingy, správná očista!

Ahoj krásko,

to, že je tady jaro, už myslím každý pocítil, na vlastní kůži :-). Sundáváme svršky a odhalujeme tělo, které by teda asi chtělo malou restaurátorskou prácičku. Dneska se zaměříme na obličej a příště na péči o tělo.

Víš určitě, jak pečovat o obličej?  Fakt určitě? Vím, že to někomu možná bude připadat banální, ale ještě Ti to zopakuji:

1. ráno si očisti pleť! Proč? Že ses do postele nelíčila? Jenže odličování a čištění pleti jsou dvě různé věci, kočko moje. Pleť ve spánku intenzivně regeneruje a ráno potřebuje taky vyčistit. Stačí třeba hydrofilní olej, kterým nečistoty šetrně omyješ, nebo vlažná voda a po ní dočištění pleťovou vodou.

2. Pak je tady večer. To už se musíš o svou kůžičku postarat pozorněji. Vyber si přípravky, které vyhovují tvé pleti, opět například odličovací mléka, oleje, tonika... Ideálně zkombinuj tonikum a mléko nebo hydrofilní olej, který Ti na pokožce udělá báječný ochranný film a nevysuší ji. Pamatuj si, že pleť je čistá až ve chvíli, kdy je vatový tamponek úplně čistý. A ještě si pamatuj, že nikdy kůži nebudeš třít a už vůbec ne, když si sundáváš z očí řasenku a stíny! Pokožka v očním okolí je nejtenčí na celém těle, nemá žádné tukové zásoby a mohla by sis jak podráždit oči, tak vytvořit předčasné vrásky. A to bys určitě nechtěla!

3. A pak je tady to cizí slovo exfoliace, které tvoří sparingparťáctví s MARK scruby. Co to znamená? Zbavení pleti odumřelých buněk, oživení, peelingování, nebo chceš-li scrubování.

MŮJ OSOBNÍ JARNÍ TIP k těmto účelům je: MARK face scrub. Se kterým nemůžeš udělat chybu. Nadupal jsem ho avokádovým a jojobovým olejem a  vitamínem E , takže Ti obličej ošetří, vyživí, vyhladí a udělají prostě hodně práce za kterou se Ti tvá pleť poděkuje.  A ještě jedna pecka k tomuto bodu na závěr: Vytvořil jsem pro Tebe novinku – MARK Coffee Lips, který doslova probere tvé rtíky k životu. Neváhej a vyzkoušej mě.

 

A zase pozor. U velmi citlivé pokožky a u té s červenými žilkami by ses měla vyhnout peelingu, naopak bys měla upřednostnit pleťové masky. A dám Ti zase jeden tip, víš že mě můžeš použít ne jenom jako peeling ale i jako masku? Prostě mě nanes na obličej, nescrubuj, jen nechej působit a pak jemně opláchni vodou. Na jaře je pleť povadlá, zašedlá, mdlá a vyčerpaná. Všechny ty zimní přechody z klimatizovaných místností na mráz, nedostatek sluníčka, horší životospráva, málo vitamínů v jídle, se na ni prostě chtě nechtě podepsali. Takže co teď budeš dělat pravidelně? Aspoň jednou týdně? Masky..

TIP NA VYŽIVUJÍCÍ DOMÁCÍ AVOKÁDOVOU MASKU:

Maska připravená z avokáda je skvělou anti-aging procedurou. Avokádo, jak už jsem  několikrát zmiňoval, obsahuje vysoké množství vitamínů, které pleť výborně prokrví a napnou. Jak na to?

Avokádo oloupej, rozpul, zbav jádra a rozmačkej dužinu. Můžeš přidat trochu olivového oleje nebo jogurtu, tím znásobíš její výživovou hodnotu. Směs nanes na obličej a krk a po dvaceti minutách smyj vodou a ošetři krémem tak, jak jsi zvyklá.

Krásné jaro :-)

Tvůj MARK



Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar