K nákupu nad 600 Kč MARK scrub (100g) ZDARMA

Makrónky - Recept a postup jak na to :)

Makrónky - Recept a postup jak na to :)

25 Listopadu, 2016

Ahoj,

všude kolem nás už chystají vánoční výzdobu, v televizi se naplno rozjíždějí vánoční reklamy a obchody začínají praskat ve švech nákupy chtivých zákazníků. Ani v tomto období, kdy někteří začínají propadat předvánočním steskům, jsem na Tebe nezapomněl a nenechám Tě ve štychu! Jak jsem Ti slíbil v článku „Očaruj svět francouzským šarmem“, přináším Ti originální recept na tradiční francouzské makrónky. Pokud stále ještě nevíš co upéct na Vánoce, nabízím Ti malou inspiraci v podobě této francouzské dobroty. Příprava si vyžaduje sice trošku více přípravy, ale slibuji, že to zvládneš a budeš na sebe hrdá. Nejdůležitější je dělat je s láskou :-).

Jak na to? Vyrobíš si karamelovou náplň, makrónky, spojíš a podáváš :) Samozřejmě, přes celý proces výroby Tě provedu krok za krokem :)

KARAMELOVÁ NÁPLŇ

Ingredience:

  • 150 - 200g Karamelové Salko
  • 250g Máslo

Dopředu si připravíme velmi jednoduchou, pro někoho sice ne příliš zdravou, ale zato výbornou karamelovou náplň. Máslo pokojové teploty rozmícháme – klidně si můžete pomoci mixérem a postupně přidáváme karamelové Salko, až dokud nemáme vhodnou konzistenci. Necháme ji odležet mimo chladničku a po upečení laskonek je náplní slepíme.

MAKRÓNKY

Ingredience:

  • 3 vaječné bílky
  • 30 g práškového cukru
  • 125 g mandlové moučky
  • 200 g práškového cukru
  • potravinářské barvivo

Příslušenství:

mixér, váha, sítko, cukrářské zdobítko, papír na pečení, silikónová stěrka. 

POSTUP:

1) Připravíme si směs - mandlová mouka a 200 g práškového cukru a přesejeme přes sítko.
2) Vyšleháme bílek do podoby konzistence „pěny do koupele“
3) Pokud docílíme ze sněhu měkké špičky (ještě se na metličce ohne) je čas přidat barvivo.
4) šleháme, dokud nám špička ze sněhu nestojí - jako na fotu.

5) Přidáme připravenou směs mouky a cukru a na 2x ji přisypeme do vyšlehaných bílků.
6) Macaronage - smícháme mouku a bílky dokud nemáme těsto “jako lávu".
7) Následně na připravený plech s papírem na pečení „nastříkáme“ makrónky – ideálně menší velikosti.

8)  Když máme plech plný (cca 6x4 ks) poklepeme jím z každé strany o stůl -  pěkně se nám rozlejí do kulatého tvaru a odstraní se bublinky.
9) Necháme uschnout - trvá to cca 1 hod - dokud nám makrónky nezaschnou.
10) Zapneme troubu na cca 130 - 140C (závisí na troubě) a pečeme, asi 15 min. Okolo 5 minuty makrónkám začínají růst typické “nožičky”.
11) Po vyndání z trouby necháme makrónky úplně  vychladnout, aby se nám pěkně odlepili.

12) Naplníme připraveným krémem a necháme odstát do následujícího dne, aby změkly, 30 min před konzumací vyndáme z chladničky.

Malý tahák při výrobě - co s tím, pokud makrónky...

- jsou popraskané - příliš vysoká teplota, nedostatečná macaronage, málo schly
- nemají nožičky - těsto bylo příliš řídké, nízká teplota v troubě
- nejdou sloupnout z papíru - jsou málo upečené - pokud ještě nevychladly, dáme zpět do trouby
- jsou duté - přešlehaný sníh, vysoká teplota
- jsou příliš tvrdé - je to ok - změknou do druhého dne po naplnění krémem

- nejsou ani po 20 min upečené - pečeme dál, vše závisí na troubě

Ať se Ti daří a vytvoříš super makrónky :)

P.S.: Pošli mně foto jak se ti podařili! Na poprvé je to sice těžký oříšek, ale i za snahu, nejusilovnější z vás ocením scrubem ve vánoční vůni!

Tvůj MARK




Také v sekci Novinky

Návod, jak sbalit kufry a na nic nezapomenout
Návod, jak sbalit kufry a na nic nezapomenout

22 Března, 2019

Také hned s prvními jarními paprsky začínáte přemýšlet nad letní dovolenou? Nebo alespoň nad prodlouženým víkendem v některé evropské metropoli? Ať už je váš plán jakýkoli, nepodceňte kvalitní přípravu, aby chvilky vytouženého oddechu nekazil stres. Abych vám ušetřil čas, přináším seznam must-have věcí, na které byste před žádnou dovolenou neměli zapomenout.

Vice..

Proč jsou oleje základem účinné kosmetiky?
Proč jsou oleje základem účinné kosmetiky?

08 Března, 2019

V péči o zdraví a čistotu pokožky se živočišné tuky a rostlinné oleje používají už celá staletí. Tuky byly také důležitou součástí tradiční medicíny - máslo, lůj či rybí tuk sa používaly na popáleniny, opary, popraskanou kůži, revmatické bolesti, vředy či záněty a zároveň sloužily jako základ mastí a obkladů, aby se léčivé látky z bylinek dobře rozpustily v tucích a snadno pronikaly do pokožky.

Vice..

Sprcha versus koupel: Co byste měli vědět?
Sprcha versus koupel: Co byste měli vědět?

01 Března, 2019

Horká sprcha v zimě, ledová v létě je tak příjemná. O dlouhé relaxační koupeli ve vaně ani nemluvě. Jenže přílišné koupání kůži moc neprospívá. Je tedy důležité vědět, jak často si pobyt ve sprše nebo vaně dopřát, a jak zamezit tomu, aby voda pokožku nezdravě vysušovala.

Vice..

English   Deutsch   Italiano   Românesc   Slovensky   Magyar   Polska   България