BLACK FRIDAY

listopad 25, 2016 0 komentů

BLACK FRIDAY

Ahoj,

tak už je to tu, záhadné slovo Black Friday se v našich končinách používá v předvánočním období stále častěji, ale co přesně se za ním skrývá? Prozradím Ti víc :)

V první řadě přímý překlad znamená „černý pátek“ a původ má v USA. Jde o následující den po Dni díkuvzdání, který se v USA oslavuje vždy čtvrtý čtvrtek v listopadu, proto je Black Friday vždy slaven v pátek J. Tento rok to bude 25.11. Od roku 1932 je považován za začátek vánoční sezóny v USA. Velké obchody otevírají časně ráno a zavírají pozdě večer, přičemž nabízejí slevy a zvýhodněné nabídky pro své zákazníky chtivé těch nejlepších vánočních dárků.

Proč je to "černý" pátek? Existuje více teorií. Historicky se pojí s významnými událostmi v USA, které měli negativní dopad na veřejnost, něco jako kalamita. Moje oblíbené vysvětlení je však jiné a více ze současnosti. Když Den díkuvzdání je vždy ve čtvrtek, zaměstnanci volají po velké oslavě do práce, že jsou nemocní nebo práce neschopní, aby měli prodloužený víkend, co pro zaměstnavatele znamená kalamitu nebo "černý" pátek :) Jde totiž o pátek, který je známy tím, že v USA jsou obrovské zácpy a kupu starostí mají silničáři, policie či jiné ochranné složky státu, zkrátka v ulicích jsou davy a vše je spojené s chaosem. 

Zákazníci začínají kempovat a tvořit fronty před nákupními centry a obchody už od půlnoci předcházejícího dne, aby se dostali k vystavenému zboží co nejdříve. Dochází k bizarním situacím, davovému šílenství, i k menším zraněním. V bojích o drahé zboží s výraznou slevou se vystresovaní zákazníci neváhají pobít a řeší nárok na vyhlídnutou věc klidně pěstmi.

Postupem času se začal svátek šířit i do Evropy a skoro každý prodejce nabízí svým zákazníkům řešení jejich dárkových tužeb za dobrou cenu, přičemž se z pátku stalo postupně více dní, kdy se dá oblíbené a vysněné zboží koupit levněji. A proto, že se MARK scrub prodává online, nemusíš se bát žádných zranění :) Akorát pár kliků prstem, Tě dělí, od výhodného nákupu dárkového balení za super cenu.

Připravil jsem si pro Tebe 20% slevu na všechny dárkové sety. Vyber si, jakoukoliv kombinaci vůní včetně limitované zimní edice Orange & Cinnamon . Akce platí v pátek 25. a sobotu 26. listopadu.

Přeji Ti příjemné nakupování :) 

Tvůj MARK




Též v Novinky

Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?
Co by neměl (a naopak měl) obsahovat kvalitní sprchový gel?

červen 21, 2024 0 komentů

Čtete-li tento článek, pravděpodobně se začínáte více zajímat o složení sprchových gelů či šamponů, nebo Vás k článku přivedly problémy s pokožkou nebo vlasy. Každopádně jsme rádi, že Vás toto téma zajímá a budeme se snažit poskytnout Vám cenné informace 😊

Více..

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar