Jsou moje produkty VEGAN?

březen 31, 2021 0 komentů

Jsou moje produkty VEGAN?

Veganství je životní styl spočívající ve vyloučení všech živočišných produktů z potravy a celkového způsobu života. Důsledky veganství sahají i do oblasti kosmetiky, krásy a osobní péče. Pro mnoho spotřebitelů je důležité vědět, zda kosmetika je veganská a zda není testována na zvířatech.

Pojďme nejprve k základním faktům a častým otázkám mých zákazníků, zda jsou mé produkty testované a zvířatech...

Je v EU možné testovat kosmetiku na zvířatech?

Odpověď zní: Ne!

V roce 2004 byl v EU zaveden zákaz testování kosmetických produktů na zvířatech, od roku 2009 se na nich nesmí testovat ani jednotlivé složky, které se používají při výrobě. Testy se nejčastěji prováděly na myších, potkanech, králících a prasatech.

Evropský trh s kosmetikou je největší na světě. Průměrný spotřebitel použije denně minimálně sedm různých produktů, od mýdla a šamponu po make-up a parfém. Stávající evropská pravidla zajišťují, že tyto výrobky neohrožují naše zdraví a zároveň zohledňují životní podmínky a práva zvířat. V EU je sice testování kosmetiky na zvířatech zakázáno, jakož i prodej těchto produktů, 80 % zemí celého světa to však stále povoluje. Proto má velký význam používání lokální kosmetiky, která využívá při výrobě lokální suroviny a dodržuje evropskou legislativu.

Od roku 2009 se na evropský trh nesmějí uvádět kosmetické výrobky, jejichž složky byly testovány na zvířatech. Každý kosmetický produkt musí splňovat tento požadavek.

Co není veganské v kosmetických prostředcích?

V přípravcích se stále používá mnoho přísad na bázi živočišných surovin, jako jsou kolagen, lanolin, včelí vosk, karmín, keratin, hedvábí, skvalen a šnečí mucin. Kosmetický průmysl se snaží - tyto zajisté vynikající složky - nahrazovat alternativami vhodnými pro vegany, ale stále jsou zmíněné suroviny významnou součástí mnoha skvělých kosmetických přípravků. Označení "vegan" neznamená automaticky přírodní nebo bez použití GMO látek. Vegan je definován jako absence komponent na bázi živočichů a vedlejších živočišných produktů. To znamená, že v produktu s veganským tvrzením mohou stále existovat přísady z ropných surovin nebo GMO.


Jsou moje produkty vegan?

Při vývoji mých produktů respektuji názory a životní styl vegan zákazníků. Proto u mě najdeš skvělé výrobky s veganským složením. Hned v úvodu každé produktové stránky najdeš tento znak:

vegan

Označuje, že výrobek má 100% vegan složení. Jak bylo zmíněno, důležité je vždy celkové složení každého produktu na to, aby byl výrobek pro naši pokožku a tělo nedráždivý.

V mých produktech najdeš:

☘️ čerstvé, z lokálních zdrojů získávané rostlinné oleje, másla, extrakty, bylinky, soli, peelingové složky, hydroláty, ovocné a rostlinné prášky

☘️ čisté esenciální oleje nebo přírodní parfémy a vonné kompozice schválené pro přírodní kosmetiku

☘️ jemné a šetrné tenzidy, patřící do skupiny tzv. cukrových tenzidů, které jsou biologicky odbouratelné a k pokožce jemnější ve srovnání s tradičními povrchově aktivními látkami, jako jsou sulfáty

☘️ pouze konzervační prostředky schválené pro přírodní kosmetiku s certifikací společnosti Ecocert



Tvůj MARK 🌸




Též v Novinky

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Péče o pleť v zimě
Péče o pleť v zimě

leden 19, 2024 0 komentů

I vám se zdá, že vaše pleť během zimy jaksi ztratila jas? Je na dotek suchá, matná a možná i jemně podrážděná? Pleť totiž během zimy ztrácí velmi důležitou hydrataci. Proč tomu tak je?

 

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar