5 překvapivých triků, jak v létě chránit vlasy

květen 04, 2018 0 komentů

5 překvapivých triků, jak v létě chránit vlasy

Že si máme v létě chránit kůži před sluncem, jsme si už tak nějak zvykli. Navíc když to neděláme, ona nám to hned vrátí bolestivým zrudnutím. Jenže vlasy se tak rychle neozvou - dozvuky letní zátěže tak můžete pozorovat až začátkem podzimu. O to obtížněji se ale vrací do formy. Jak je tedy v létě co nejúčinněji chránit?

Pryč ze slunce

Snažte se maximálně vyhýbat tomu, aby vlasy byly vystavené ostrému slunci. Zvykněte si v léte nosit klobouk, na pláž si vezměte kšiltovku, nebo alespoň vlasy stáhněte do uzlu, aby slunce dopadalo na co nejmenší jejich plochu. Sluneční kosmetika navíc dnes už zahrnuje i ochranné přípravky na vlasy, takže si na ně při nákupu opalovacích krémů vzpomeňte.

Méně mytí

Čím více vlasy namáčíte ve slané nebo chlorované vodě, tím více jim škodíte. Stávají se citlivějšími, vysušují se. Platí to ale i o obyčejném mytí. Jedním z nejúčinnějších a nejméně pracnějších způsobů, jak vlasy hydratovat, je prodloužit čas mezi mytími na tři až čtyři dny. Tím pádem budete mít u kořínků více mazu a vlasy se vám budou méně vysoušet. Pokud se vám však tato metoda nezamlouvá, vyzkoušet můžete mytí vlasů zředěným šampónem nebo úplně bez něj a myjte si pouze konečky kondicionérem.

Nefoukat a nežehlit

V letním období jsou vlasy už tak vystaveny extrémním teplotám, a tak se pokuste je nechávat volně uschnout, případně je foukat jen studeným či vlažným vzduchem. Zkuste se také alespoň na pár měsíců vyhnout žehličkám a kulmám.

Speciální péče

Starejte se o vlasy víc než obvykle. Před létem a ihned po dovolené si nechte zastřihnout konečky a dopřejte si regenerační kůru. Právě proto, že vlasy mají tendence se v létě extrémně vysušovat, nebojte se nejrůznějších domácích zábalů. Vyzkoušejte třeba ten z olivového nebo kokosového oleje. Jednou týdně na vlasy naneste štědrou dávku vybraného oleje, vlasy zabalte do ručníku a nechte hodinu působit. Vlasy umyjte a těšte se z lesklých a vyživených vlasů.

První pomoc

Za každých okolností u sebe noste olejíček, který namáhané vlasy oživí a zregeneruje. Skvělá na to je voda ve spreji MARK organic face water, která funguje i jako vlasové tonikum. Naneste ji kdykoli během dne na celou délku vlasů od kořínků až po konečky. Vlasy posílí, dodá jim lesk a krásně je provoní, aniž by je zatěžovala.




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar