5 neobvyklých tipů, jak se v horku osvěžit

červen 15, 2018 0 komentů

5 neobvyklých tipů, jak se v horku osvěžit

Tenhle návod si zapamatujte. V následujících týdnech a měsících se vám jistě bude párkrát hodit. Takže jaké jsou způsoby, jak se během tropických veder rychle a co nejúčinněji osvěžit?

1) Dejte si horký čaj

Zapomeňte na chlazené pití s ledem - pro tělo je to příliš velký teplotní šok, což není pro vaše zdraví úplně vhodné. Mnohem více se doporučuje pít horký (nebo alespoň teplý) čaj. Je to trochu paradoxní, ale teplem ze sebe to teplo zkrátka vyženete. Stejně tak fungují i teplé polévky. Horko ale také dobře redukuje sklenice vlažného mléka.

2) Jezte koriandr a bazalku

V létě dávejte tuhle bylinku do každého jídla - samozřejmě čerstvou a vždy až na závěr vaření, aby v ní zůstaly všechny potřebné látky a vitamíny. Pomáhá dokonce i těm, kdo mají problém s nadměrným pocením. Ještě účinnější je odvar, ale to už je pro trochu otrlejší povahy. Velmi dobře tělo ochladí také bazalka - ať už v jídle, nebo třeba v limonádě.

3) Máta na všechny způsoby

Když už jsme u těch bylinek, neměli bychom zapomenout ještě na mátu. Její osvěžující efekt je nesporný, a to od žvýkaček přes čaj, letní koktejl až po kosmetiku. Vyzkoušejte střídavě všechno, včetně peelingu MARK Coffee Peppermint, který nejen osvěží, ale díky namleté kávě robusta také zvláční a zjemní pokožku. Teď je navíc k dostání za zvýhodněnou cenu 99 korun.

4) Instantní sprcha

Těžko si budete vařit čaj, když právě běžíte na schůzku, jedete v tramvaji či trčíte v zácpě. Pro tyto případy u sebe vždycky mějte osvěžení ve spreji. Taková přírodní pleťová voda MARK Organic face water Neroli osvěží, rozzáří, a ještě má regenerační účinky, takže o pokožku zároveň pečuje. Ideální SOS vychytávka do kabelky.

5) Když není po ruce bazén

Ideální je samozřejmě strávit den u vody, respektive ve vodě. Pokud tuto možnost nemáte, alespoň si namáčejte předloktí, zátylek a kotníky. Klidně si i lehce namočte oblečení, pokud si to můžete dovolit, nebo to nebude vidět. Bude vás to ještě nějakou dobu příjemně chladit. Na stejná místa můžete také přikládat mokré obklady, má to podobný efekt jako šipka do bazénu.




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar