4 snadné kroky ke krásným rtům

březen 29, 2019 0 komentů

4 snadné kroky ke krásným rtům

Asi neexistuje žena, která by aspoň občas neměla problém se suchými rty. Zvlášť po zimě bývají dehydrované a popraskané. V létě pak zase budou trpět působením ostrého slunce. Vyplatí se tedy znát jednoduchý regenerační rituál, jak je zase vrátit do formy.

      1. Jemně vyčistit

Při odličování obličeje nezapomínejte na rty. Pokud máte na rtech rtěnku, podle studií z ní do těla během dne přijmete až 0,06g – část sníme a část se absorbuje pokožkou. Proto se i při výběru rtěnky a lesku na rty zkuste víc zaměřit na přírodní značky, které neobsahují těžké kovy a jiné toxiny.

     2. Pravidelný peeling

Pravidelná exfoliace rtů je důležitá pro zdravý vzhled a příjemný pocit rtů. Správný peeling odstraní odumřelé kožní buňky, vytvoří na rtech ochrannou bariéru a zároveň stimuluje přirozený tok krve, takže rty zůstanou červenější a vizuálně větší. Nejen že díky tomu budou krásnější a zdravější, ale nanášení rtěnek půjde snadněji a na hladkých vyživených rtech navíc déle vydrží.

Důležité je provádět peeling správně a šetrně. Ideální k tomu jsou jemné přírodní složky jako káva, cukr, sůl, oves a podobně, abyste nechtěnou konzumací nepřijímali do těla zbytečné chemikálie. Naberte si malé množství peelingu na prst a jemnými krouživými pohyby postupně prstem lehce a rovnoměrně masírujte celou délku rtů. Ruce i rty před scrubováním musí být čisté a nikdy nescrubujte příliš drsně, ani příliš často. Frekvence jednou týdně je naprosto ideální.

      3. Hydratace a výživa

Kromě pitného režimu nezapomeňte také na vnější hydrataci. Ochranná mastná vrstva ochrání rty před environmentálním poškozením a ztrátou vlhkosti, ale pomůže i rychlejšímu hojení i udržení zdravého vzhledu. Vyberte si balzámy na rty s vysokým obsahem rostlinných či živočišnych tuků, jako je včelí vosk, kakaové máslo, kokosový olej, ricinový olej či karnaubský vosk. V létě je důležitá ještě ochrana proti slunci. Pokožka na rtech je velmi jemná a snadno se spálí, proto se ujistěte, že váš balzám obsahuje SPF.

      4. Důležité detaily

Dávejte si pozor na olizování rtů. Přestože máte možná pocit, že to na chvíli zklidní podrážděné a suché rty, sliny se rychle vypařují a nechávají rty ještě sušší než předtím. Zároveň enzymy obsažené ve slinách jemnou pokožku rtů dráždí. Nadměrné vysušování způsobuje i dýchání ústy, ať už při sportu, nemoci nebo během spánku. A do třetice myslete na to, čeho se rty dotýkáte. Nečisté a bakteriemi zamořené povrchy mohou způsobit nepříjemné záněty nebo infekce.




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar