Vyzkoušejte detox podle Beyoncé

duben 09, 2019 0 komentů

Vyzkoušejte detox podle Beyoncé

Mysleli jste, že je detox módní výstřelek současnosti? Omyl, je tu už celá staletí, jen se mu dřív říkalo půst. I naši předkové, kteří navíc mnohem víc vnímali přírodní biorytmy, cítili potřebu se zejména po dlouhé zimě trochu vyčistit a tělu odlehčit.

Detox je skvělý i tehdy, když chcete skoncovat se špatným životním stylem a začít žít trochu zdravěji. Nefunguje jako dieta, ani jako prostředek k hubnutí, ale je výborný, když s ním chcete začít. Na jeho konci by totiž měl být nejen lepší a lehčí pocit, více energie, ale i lepší imunita a rychlejší metabolismus. Zbaví vás totiž všech škodlivých látek, jedů a volných radikálů, které se do těla dostávají se špatnou stravou, znečištěným prostředím i stresem.

Jak by měl detox probíhat?

Zatímco před několika lety byly v módě jednostranné diety, během nichž se delší dobu jedla jen jedna určitá potravina, dnes před nimi odborníci varují. Vyzkoušet to můžete, ale jen na maximálně tři dny. Zkuste jeden den pít jen vodu nebo bylinkové čaje. Naordinovat si můžete i čerstvé džusy a smoothie na tři dny.

Detox podle Beyoncé

Dejte si speciální drink, se kterým se detoxikuje Beyoncé. Jde o směs javorového sirupu, vody, citrónu, kajenského pepře a bylinkového čaje. Celých deset dní zpěvačka “nejí” nic jiného, vy se ale raději nejprve poraďte s odborníkem.

Jak na to jde Gwyneth Paltrow

Patronka zdravé stravy a toho nejkvalitnějšího životního stylu nedávno najela na speciální dlouhodobý jídelníček. Vyřadila z něj kofein, samozřejmě alkohol, ale také lepek, přidaný cukr, některé oleje, kukuřici, červené maso, mléčné výrobky i sóju. Ptáte se, co jí zbylo a co bude jíst? I na to Gwyneth odpovídá - sestavila totiž hned čtrnáct chutných receptů, které dokazují, že i takhle se dá velmi dobře přežít. Jsou celkem snadno dohledatelné na internetu - zadejte do vyhledávače heslo goop detox.

Jak vyčistit pleť

Je-li vaše tělo zaneseno škodlivými látkami, brzy se to projeví i na pleti. Dostane nezdravý odstín, bude povadlá, podrážděná, častěji se na ní budou tvořit záněty a pupínky. Co s tím? Abyste své pleti vrátili zdravý a zářivý vzhled, začněte lépe jíst, a hlavně jí dopřejte tu správnou péči. V první řadě je třeba ji pomocí peelingu zbavit hrubší zrohovatělé vrstvy kůže, tedy odumřelých kožních buněk. Díky tomu bude jemnější, zářivější, zlepší se vzhled drobných vrásek, a také tím podpoříte její regeneraci.

Vyzkoušejte třeba detoxikační produkty se zeleným čajem - MARK Green Tea Face Mask s antibakterteriálními a protizánětlivými účinky, MARK face sugar scrub Green Tea se silnými antioxidačními vlastnostmi nebo MARK mýdlo so zeleným čajem na jemné čištění a exfoliaci.




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar