Letní péče o chodidla

červen 19, 2019 0 komentů

Letní péče o chodidla

Přestože každý den dáváme našim chodidlům pořádně zabrat, často na ně zapomínáme a nedopřejeme jim péči, jakou si zaslouží. Nejde přitom jen o estetickou záležitost. Podle výzkumů každá druhá žena trpí bolestmi chodidel, které mohou přerůst až do vystřelování bolesti v páteři či kloubech. Zároveň mezi časté problémy patří i zarůstající nehty či kuří oka. Nauč se následující jednoduché tipy a raduj se z krásných, odpočatá a lehkých nohou!

  1. Suché a popraskané paty neokouzlí

Popraskané paty jsou většinou výsledkem zanedbané péče o vysušené chodidla. Přitom jim lze účinně předejít pravidelným 30 minutovým rituálem, který jsem ti step by step popsal v mém blogu Šup do sandálek.

TIP: Jednoduše nasyp do koupele s teplou vodou koupelovou směs MARK bath tea BODY RELAX, nech nožky odpočinout a připrav je na následující ošetření.

     2. Bolavé a oteklé nohy volající o pomoc

Po namáhavém dni ve vysokých lodičkách jsou naše nohy často jako v ohni, bolí a trpí nepříjemnými křečemi. První pomocí je stimulování krevního oběhu v dolních končetinách koupelí nebo sprchou na styl Kneippovy vodní terapie spočívající ve střídání studené a teplé vody. Správná "vodní procházka" přitom blahodárně působí nejen jako léčebná metoda na bolavé nohy, ale také jako prevence vzniku křečových žil či širokospektrálních zdravotních problémů. Na závěr požádej svého partnera o relaxační masáž nohou přírodními esenciálními oleji, které uvolní nejen unavené nohy ale i mysl.

TIP: Spoj příjemné s užitečným a promasíruj unavené nohy mým kávovým přírodním scrub s esenciálními oleji z citrusů. Káva s mořskou solí opili zrohovatělou kůži a přírodní oleje pokožku ošetří, hydratují a do hloubky vyživí. Esenciální olej z pomeranče, mandarinky a limetky působí antisepticky a pomáhá bojovat proti plísním a zánětům.

    3. Zdravé, pevné a lesklé nehty

Bojuješ se slabými a křehkými nehty? V takovém přípradě by si měla v první řadě vyloučit agresivní odlakovače. Dopřej svým nehtům pravidelné ošetření s jemným organickým arganovým olejem, které nehty posílí a rozzáří. Důležitá je také správná úprava nehtů, pravidelná pedikúra u profesionála ti pomůže předcházet zarůstající nehtům i kuřím okům.

Tvůj MARK.




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar