6 způsobů jak používat arganový olej

červen 25, 2019 0 komentů

6 způsobů jak používat arganový olej

Po pozitivních odezvách od Vás na mé produkty s obsahem přírodních olejů jsem se rozhodl zařadit do svého portfolia i skutečný skvost mezi oleji - arganový olej, lidově nazývaný i marocké nebo tekuté zlato. Tento multifunkční zázračný olej je bohatý zdroj mastných kyselin, vitamínů, karotenoidů a fenolů, díky čemuž působí jako přirozená ochrana proti stárnutí a vysušování pokožky a zároveň podporuje celkovou krásu vlasů a dodává jim ztracenou pevnost a lesk.

Jednu lahvičku aganového oleje dokážeš využít skutečně na všechno - na péči o obličej, tělo, vlasy, nehty a dokonce kulinářský arganový olej je skvělý i do jídla. Využití arganového oleje se meze nekladou a proto ti přináším 6 tipů, jak zakomponovat arganový olej do svého života:

  1. Ochrana vlasů před horkým vzduchem - abys zabránila přímému kontaktu vlasů s horkým vzduchem z fénu, nanes do vlhkých vlasů před fénováním několik kapek arganového oleje. Totéž platí i před použitím kulmy, či žehličky na vlasy.
  2. Noční vlasová kúra - vmasíruj větší množství oleje po celé délce vlasů. Vlasy zabal do šátku a olej nech působit celou noc. Ráno si vlasy umyj šamponem a na závěr aplikuj mou rozmarýnovou vlasovou masku pro poškozené a suché vlasy.
  3. Koupelový olej - nakvapkaj pár kapek přímo do vany nebo si předem namíchej arganový olej s esenciálními oleji dle vlastního výběru. Je bezpečný i pro děti a pomáhá udržovat pokožku při koupeli hydratovanou.
  4. Nehty i nožičky - vmasíruj arganový olej do pokožky chodidel, loktů a jiných částí těla, kde máš suchou nebo zhrublou pokožku. Tuto péči kombinuj s profesionální pedikúrou nebo s domácím pilováním a magnesiou lázní. Ideální je aplikovat arganový olej na kůžičku kolem nehtů a na zničené chodidla a nechat přes noc působit.
  5. Po opalování - arganový olej je skvělý na navrácení hydratace a živin pro suchou a sluncem zničenou pokožku. Pokožce pomůže se regenerovat a podpoří její schopnost si udržovat vlhkost i krásný zdravý vzhled.
  6. Olej na všechno - pokud cestuješ a nechceš si brát mnoho věcí, arganový olej je ideální pomocník pro celkovou péči. Ráno na umytý, stále jemně vlhký obličej vmasíruj pár kapek oleje pro okamžitou hydrataci a krásný lesk. Nech vstřebat a aplikuj rovnou makeup nebo bb krém. Pro uhlazení rozlítaní vlasů nebo na suché končeky, použí olej jako fixátor i výživu. Večer po dlouhém dni, nakvapkaj zodve kapky oleje na vatový tampónek a snadno si odlíčí i voděodolný makeup. Ideální je použít dvoufázové odlčovanie a po oleji ještě aplikuj růžovou vodu na tampónek, aby sis setřela zbytky mastnoty a špíny. Před spaním po večerní sprše předtím než se celá usušit ručníkem, vmasíruj si arganový olej do stále jemně vlhké pokožky po celém těle. I když budeš mít na začátku mastný pocit, olej s vodou se rychle vstřebá a hydratace tak zůstane efektivně zachycena v tvé pokožce.

V mé nabídce najdeš přírodní agranový olej přímo z Maroka v praktickém 30 ml balení s pipetkou nebo ve větším 80 ml balení. A protože si došla až na závěr mého blogu, mám pro tebe jako dárek 25% slevou s promokód "ARGAN" na můj arganový olej.

Promokód platí do 30.6.2019 nebo do vyprodání zásob :)

Tvůj MARK.




Též v Novinky

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

únor 09, 2024 0 komentů

Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar