Jak si udržet v létě pleť hydratovanou a chráněnou?

červenec 10, 2019 0 komentů

Jak si udržet v létě pleť hydratovanou a chráněnou?

V minulosti se neopálená porcelánová pokožka považovala za symbol krásy a bohatství. Do módy přišla opálená pokožka nejprve okolo roku 1920 díky Coco Chanel a Francouzské riviéře, později v 60 letech se stala snědá pokožka symbolem luxusního životního stylu plného tropických dovolených a v 90 letech přišel obrovský boom samoopalovacích přípravků. Až na začátku 21. století se začalo otevřeně mluvit o nebezpečí slunečního záření a nechráněného opalování. Dnes si už všichni uvědomujeme riziko, které doprovází bronzovou pokožku a přesto po ní toužíme každé léto. Takže jak si udržet v létě pleť chráněnou a hydratovanou, a přesto krásně opálenou?

1. Dostatek slunce i stínu

Nejintenzivněji je sluneční záření mezi 10 - 14 hodinou. V tomto čase je mnohem větší riziko spálení se a úpalu. Pro tvou pokožku je mnohem lepší postupné opalování v pozdějších hodinách. Možná se pokožka neopálí tak rychle, ale zato jí opálení déle vydrží a zbytečně se nespálí a nesešoupe. Pokud se nacházíš na slunci přes polední hodiny, kromě opalovacího krému si nezapomeň i klobouk a brýle. Jako poklička hlavy chrání naše uši, krk i pokožku hlavy, sluneční brýle zabraňují šilhání do slunce a chrání jemnou pokožku očí před UV zářením, díky čemuž pomáhají předcházet vráskám.

2. Hydratuj sebe zevnitř i zvenku

Při vysokých teplotách se naše tělo snaží zchladit nadměrným pocením, proto je důležité pít vodu pravidelně během celého dne, abychom doplnili ztráty a zabránili tak dehydrataci. Dehydratace se může prokázat tmavým zbarvením moče, únavou, suchou pokožkou az závratěmi. Kromě pití čisté vody, naše tělo si doplňuje tekutiny prostřednictvím vodnatého ovoce a zeleniny jako meloun, okurka, celer, brokolice či salátové listy a stejně efektivně poslouží i domácí vývar, bohatý na minerály a vitamíny. Pleť je dobré hydratovat méně mastnými krémy s vyšším obsahem vody, nebo intenzivními hydratačními séry. Ideální je kyselina hyaluronová, která nejenže, zadrží velké množství tekutin, které pomůže transportovat do hloubky pokožky, ale zároveň chrání pleť před UV zářením a prvními vráskami.

3. Chránit a starat se

Všichni víme, že opalovací krémy nás chrání před rakovinou kůže a předčasným stárnutím, ale ne všichni víme jak správně je používat. Opalovací krém by vždy měl být voděodolný, s vyšším SPF faktorem a chránit proti UVA i UVB zářením. Pokožka potřebuje minimálně 15 min, aby krém dobře absorbovala a minimálně 20 mililitrů produktu na pokrytí celého těla. Chránit třeba i místa, která nás nejprve nenapadnou jako uši, rty či cestičku ve vlasech a krém třeba i opakovaně aplikovat. Po opalování je důležité pokožku regenerovat. Ideální je alespoň 2x týdně pokožku peelingovat, abychom odstranili suchou pokožku, stimulovaly její prokrvení a podpořily tak její déle opálení. 

Pro dokonalou péči o letní pokožku jsem připravil univerzální MARK set pro intenzivní hydrataci. Tento set nabízí kompletní rituál pro zdravě vypadající a hydratovanou pleť jen v 3 produktech. Tato kolekce je navržena pro všechny typy pleti včetně mastné, zralé a citlivé pokožky, ale obzvláště je prospěšná pro unaveně působící, suchou pokožku bez lesku. Kompletní složení a více informací najdeš na webu :)




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar