Jak si správně sbalit na dovolenou s MARKem :)

červen 24, 2016 0 komentů

Jak si správně sbalit na dovolenou s MARKem :)

Ahoj kočko,

je čas cestování a dovolených, a tak bych ti chtěl dát pár tipů, jak si zabalit co nejúsporněji, abys jsi našla místo v zavazadle i pro mě. Tyto rady jsou obzvlášť vhodné, pokud cestuješ pouze s příručním zavazadlem, nebo cestuješ s nízkonákladovkami (Jasně, první třída je první třída, ale vzrušení, kdo se dostane do letadla první, nebo jestli najdeš místo pro své zavazadlo nad hlavou, no a potom ten slastný pocit, když se všechno podaří…je zkrátka fajn). A pokud něco nevyjde, tak to může být zkouška nervů. Ale vždyť nejde o život, jedeš jen na dovolenou. I obal MARKa můžeš vnímat jako poloplný nebo poloprázdný...já jsme optimista a věčně pozitivně naladěný :)

1) Připrav si všechny věci, které si chceš vzít na dovolenou na jedno místo, (například na postel). A protože Tě už dobře znám, tak vím, že polovina z nich se Ti do kufru nevejde :)

2) Teď je čas si vybrat. Budeš zřejmě potřebovat oblečení na pláž, na party, ale i na výlety. Začni s praktickými kousky, které se dají použít na několik způsobů. Například šátek se dá použít na milión způsobů: v letadle, aby ses ochránila před klimatizací, večer na přehození přes ramena, nebo na sednutí do písku, když nemáš po ruce nic jiného. Také jedny univerzální šaty na pláž i na večer, praktické džíny, několik topů (tričko s dlouhým i krátkým rukávem), šortky, sukně, dvoje plavky, spodní prádlo, pyžamo a malý ručník. Důležitý je způsob balení. Co se dá, to sroluj, věci se nezmačkají a budeš mít víc místa, jako když si skládáš věci do komínků. Pokud si opravdu nebudeš jistá, co máš ze zavazadla vyhodit, zeptej se svého přítele, sestry nebo mámy. Možná se s nimi potom nebudeš chvíli bavit, ale ušetří Ti kila nadváhy a i dlouhý rozhodovací proces.

3) Sbalit si boty bude zřejmě oříšek. Jasně že potřebuješ každý pár, a chápu, že vybrat botky na pláž i na večer může být velký problém. Ve skutečnosti potřebuješ flip flopy (žabky), sandálky nebo botky na večer a pohodlné boty na chození typu tenisky. Nedoporučuji zkoušet nové boty, pokud se chystáš chodit delší vzdálenosti. Pokud se tak přece jen rozhodneš, přibal si i pár náplastí.

4) Nezapomeň si zabalit léky, které používáš pravidelně. Pokud se chystáš na plavbu na lodi, příbal určitě i lék na lepší snášení mořské nemoci. V kabelce by Ti neměli chybět vlhké utěrky v kompaktním balení na osvěžení, umytí rukou či utření znečištěných ploch.

5) Dražší šperky měj na sobě a vezmi si je raději do letadla, ostatní věci sbal do batohu, do krabičky nebo do sáčku, které vycpi papírovými ubrousky.

6) Kosmetiku mám obzvlášť rád. Snaž se rozhlédnout, jestli nenajdeš kombinované balení produktů jako sprchový gel a šampón na vlasy v jednom, anebo cestovní balení, které prodávají ve velkých drogériích. Cenná rada nad zlato je, že si kosmetiku kromě cestovní taštičky zabal ještě do sáčku. Méně je někdy více a to tu určitě platí. Kvalitní opalovací krém, antiperspirant, tělové mléko, které může být použité i po opalování, oblíbený parfém, případně sprej proti komárům je určitě to, co by nemělo v zavazadle chybět. A samozřejmě já, MARK scrub. Použij mě před opalováním, nebo mě nanes na sebe jako masku, která pokožku hydratuje a zjemní Tvojí pokožku. Můžeš mě použít i na chodidla, které budou díky mě vypadat na pláži velice přitažlivě. Oceníš mě i na vysušenou pokožku loktů, kolen, anebo jen tak, když si budeš chtít udělat dobrou náladu před tím, než půjdeš ven. Omamná vůně kávy Tě správně naladí na párty. Nezapomeň, že moje peppermintová vůně má i příjemně chladivé účinky. V horkých dnech to určitě oceníš.

Krásnou dovolenou a šťastnou cestu!

Tvůj MARK



Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar