5 tipů, jak zahřát promrzlé tělo

prosinec 15, 2017 0 komentů

5 tipů, jak zahřát promrzlé tělo

Ahoj, 

také nemůžeš vystát tu strašnou zimu? Přestože je už polovina prosince, já si pořád nemůžu zvyknout na všechny ty vrstvy, do kterých se musím balit, aby mi bylo aspoň trochu teplo. Rozhodl jsem se proto vypátrat další způsoby, jak se zahřát (a nevypadat jako sněhulák).

Jestli jsi na tom podobně, čti. A sejdeme se ve vaně ;-)

1) Základ je zázvor

Dokáže totiž prohřát skoro zázračně a ještě k tomu léčí. Můžeš z něj dělat klasický čaj, stačí kus zázvoru nastrouhat a zalít horkou vodou. Ještě lepší ale je, když vezmeš střední kořen zázvoru, dáš ho do hrnce a zaliješ zhruba dvěma litry studené vody, pro lepší chuť můžeš ještě přihodit půlku hrušky nebo jablka. Potom dej vše vařit na co nejmírnější oheň, zhruba na dvě hodiny. Zázvorový výluh by se měl popíjet co nejteplejší a co nejčastěji. Ideální prevence proti zimě i rýmě.

2) Nepodceňuj skořici

Ideální kombinace na zahřátí je samozřejmě skořice ve svařeném víně, ale jde to i bez alkoholu. Svařit totiž jde i jablečný nebo hruškový džus, do kterého přihoď kousek skořice, plátek pomeranče a citronu a tři hřebíčky. Skořice je samozřejmě skvělá i na pečení, ale má také své zdravotní benefity. Třeba snižuje srážlivost krve, takže je dobrou prevencí proti infarktu nebo mozkové mrtvici. A také zrychluje činnost metabolismu.

3) Nohy a hlava v teple

V něčem mají naše maminky a babičky přece jen pravdu. Takže pokud i tebe vždycky “obtěžovaly” s tím, že v zimě je třeba nosit čepici, tentokrát bys jim měla věřit. Je totiž pravda, že hlavou a nohama odchází teplo z těla nejrychleji. Takže si sežeň pořádného kulicha, tenisky vyměň za pořádné kožené boty a nezapomeň také na kvalitní ponožky. Protože na tvé zdraví myslím i já, mám pro tebe novinku, MARK Fusakle - příjemné bavlněné ponožky s vtipným motivem, které budeš chtít nejen nosit, ale i ukazovat.

4) Vrstvi jako Švédka

Jestli jsi někdy byla v zimě ve Skandinávii, možná tě zaujalo, jak to ty Švédky dělají, že vypadají pořád tak stylově, přestože je mínus deset a ty jsi navlečená v neforemném péřovém kabátě a stejně mrzneš. Vtip je v tom, že pokud ony chtějí i v takovém počasí vypadat dobře, vezmou si raději několik tenkých vrstev, které navíc velmi pečlivě vybírají. Nestačí totiž dva obyčejné lehké svetříky. Měly by být vlněné nebo z kašmíru (ten zajistí lehkost). Kromě toho každá z nich vlastní tenkou péřovou bundu, kterou nosí pod elegantní vlněný kabát. A jakmile někam přijdou, sundavají kabát i s péřovkou, a tak si nikdo jejich funkčního kousku ani nevšimne.

5) Nalož se do horké vany

Nic po promrzlém dni nezahřeje líp než horká vana, po níž si hned vlezeš do peřin a budeš si třeba číst. Vydrž ve vaně aspoň deset až patnáct minut, ať se prohřeje opravdu důkladně. Večerní rozjímání si můžeš zpříjemnit třeba voňavým peelingem. Přesně pro tyhle příležitosti doporučuji vánoční limitovanou edici MARK scrubu, který voní po pomeranči a čokoládě. Díky peelingu, který můžeš použít na tvář i tělo, získá tvá pokožka krásnou svěžest a hebkost, a navíc si díky té vůni příjemně odpočineš.

Krásné (nejen) mrazivé dny! :)

Tvůj MARK




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar