Dokonalý SPA zážitek v pohodlí domova

říjen 04, 2019 0 komentů

Dokonalý SPA zážitek v pohodlí domova

Každodenní stres ovlivňuje nejen naše mentální a fyzické zdraví, ale také naši pokožku. Pokud jsme ve stresu, naše tělo tvoří hormon kortizol, který způsobuje, že se v pokožkových žlázách začne tvořit více oleje a naše pokožka zůstává mastnější a citlivější. Pro naše zdraví a pro naši krásu je proto důležité vědět občas vypnout a odpočinout si. Naučím tě proto, jak si udělat dokonalý domácí wellness v pohodlí tvé koupelny, který nejen zklidní tvou mysl, ale nabídne i tvé pokožce rozmazlování jaké si zaslouží!

Najdi si čas

První a nejdůležitější krok je najít si čas a nemluvím o 15 či 30 minutách, ale minimálně o hodině až dvou hodinách času jen pro sebe samých. Pro dokonalý SPA zážitek je důležitá i správná atmosféra. Jako zdroj světa postačí svíčky, které nejen navodí intimní atmosféru, ale koupelnu i krásné provoní. Už třeba jen správnou relaxační hudbu, měkký župan, dobrou knížku a můžeme začít!

Naparuj

Každá pleť je jiná a potřebuje jinou péči. Při mastné a problematické pleti je dobré se zaměřit na hloubkové čištění, naopak při suché a zralé pleti na intenzivní hydrataci. Rituál hýčkání je skvělé začít napařováním obličeje. Horká pára otevírá póry a připraví tak pleť na hloubkové čištění i absorbaci živin. Nasyp směs různých bylinek, například čajovou směs nebo MARK Bath tea Body relax, do větší misky a zalej asi 500ml vroucí vodou. Nakloň se nad mísu a dej si ručník přes hlavu, aby ti horká bylinková pára neunikala po bocích. Při napařování je důležité si pohodlně sednout a najít si dobrou výšku polohy hlavu nad mísou, aby napařování bylo příjemné a zároveň nehrozilo opaření obličeje příliš horkou párou. Při napařování zhluboka dýchej a užívej si jako bylinná pára otevírá a čistí tvé póry a také tvé smysly. Pokud použiješ mé koupelové směsi Bath Tea, můžeš horkou směs rovně po napařování vlít do přichystané vany a pokračovat v relaxaci horkým koupelím. Pokud použiješ vlastní směs bylin nebo čaj, můžeš vychladlou vodu použít jako základ pro práškovou masku.

Maskuj

Po napařování je ideální čas k použití pleťové masky nebo výživného séra. MARK Pink clay face mask je pleťová maska na jílovém základě, která absorbuje nečistoty a kožní maz a zanechává pleť čistou a staženou. MARK Green tea face mask je naopak maska formulována z bylin a zeleného čaje a přispívá přímo k hojení akné a detoxikaci pokožky. Pokud je tvá pokožka suchá a dehydratovaná, vyhni se čistícím maskám a použí raději hydratační sérum nebo přejdi rovnou na olejovou masáž obličeje.

Masíruj

Relaxační masáž obličeje má mnoho výhod. Stimuluje průtok krve, snižuje otoky a pomáhá redukovat tvorbu vrásek. Masáž obličeje je možné dělat na sucho nebo pro dodatečnou hydrataci a výživu pleti čistým přírodním olejem nebo olejovým sérem. Neexistuje jedna dokonalá metoda jak masírovat obličej, na začátek stačí jen intuitivní zkoušet různé pohyby a najít co je příjemné právě pro tebe.

Relaxuj

Horká koupel ti nakonci dne pomůže zapomenout na každodenní stres a připraví tvé tělo i tvou mysl na noční odpočinek. Ideálním partnerem jsou koupelové směsi, které pomáhají čistit a mineralizovat naši pokožku a přírodní oleje, které ji zase chrání před ztrátou vlhkosti. V mé nabídce najdeš magneziovou sůl MARK Bath tea Body Glow dokonalou pro uvolnění svalů a křečí po sportovní aktivitě, MARK Bath tea Body Relax s obsahem květinových lupenů, které pomáhají zmírňovat stres a vnitřní napětí a MARK Bath tea Body Love s esenciálními oleji, které přispívají k emoční a hormonální rovnováze.

Hydratuj

Po horké lázni je ideální se jen osprchovat vlažnou až studenou vodou. Rychlé krémování zkus vyměnit za scrub nebo tělovou masáž olejem či šlehaným máslem. Při peelingovaní se soustřeď na větší plochy, kde pokožka není tak jemná a krouživými pohyby jejich masíruj alespoň pár minut. Scrub se stačí jednou až dvakrát týdně, pomůžeš tak pokožce odstranit suchá místa a mrtvé kožní buňky, podpoříš přirozenou cirkulaci krve a pokožka tak zůstane jemnější a hladší. Pokud si místo scrubu vybereš tělový olej, je důležité, aby si jej aplikovat na pokožku ještě když je vlhká, nejlépe ještě ve sprše. MARK Anti Cellulite Shaping Body Oil je anticelulitidní tvarující olej s obsahem čistého arganového oleje doplněného o kávový olej a extrakt z hořčice a chilli papriček, díky čemuž snižuje projevy celulitidy a viditelně zeštíhluje a tvaruje postavu v problematických partiích jako jsou boky, stehna, hýždě a břicho. MARK šlehaná tělová másla jsou zase jemně zpracované velmi koncentrované tělové krémy z kakaového másla bez obsahu vody v 3 výrazných aromatech - káva, citrónová tráva s meduňkou a pomeranč se skořicí. Aplikování tělových olejů a másel přímo po koupeli pomůže pokožce zadržet vlhkost a zanechá ji hydratovanou po celý den.

Doufám, že pomocí těchto tipů si najdeš častěji čas na sebarozmaznávanie a hýčkání :)




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar