Testimonial od Jany: Jak mi MARK pomohl zbavit se mého ekzému

červenec 15, 2016 0 komentů

Testimonial od Jany: Jak mi MARK pomohl zbavit se mého ekzému

Ahoj,

jmenuji se Jana a atopický ekzémem trpím už od dětství. Jako dítě si pamatuji, jak mě naši pořád hubovali a říkali „neškrab se“ a jak mě všechno svrbělo do nepříčetnosti. Prý jsem byla i dost nervní, ale to už nevím, jestli to mám přičítat ekzému nebo genům, nebo obojímu ;-) Každý kdo má, nebo kdo měl, ekzém to zná - natírat, mazat, zkoušet všechno možné. Později přibyli kortikoidní krémy, které se sice dali používat pouze omezený čas, no působili jako kouzlo - ekzém zmizel jako mávnutím čarovného proutku. No každý zázrak má i svoji cenu, v tomto případě v podobě zátěže organizmu. Každá doktorka mi říkala „Natírej, jen tenkou vrstvou a nepoužívej to dlouhodobě!“. Potom přišli roky klidu a můj ekzém odešel tak rychle jak přišel, nikdo neví proč, ani jak.

Mám už 36 roků a o ekzému toho vím dost. Alespoň o tom svém. Dlouho jsem měla od něj klid, no minulý rok v zimě jsem během návratu z Indie zůstala  tři dny viset v Istanbulu na letišti (kvůli sněhu) a najednou tu zase byl. Pokud jste někdy zůstali trčet v cizí krajině bez možnosti se dovolat na zákaznickou linku, asi umíte pochopit, že to byl extrémní stres. V Indii jsem měla pokožku jako miminko, ale domů jsem přišla s flekatou kůží plnou ložisek, navíc velice fotosenzitivních, což jsme zjistila až v létě. Prostě opět život plný omezení, nemluvě o diskomfortě s tím spojeným. Hned jsem začala hledat způsob, jak na sebe nemazat hormonální krémy. Jsem přeci jen přírodně založená, cvičím jógu, chci žít zdravě, prostě nemám ráda chemii.

Když jsem byla už opravdu zoufalá, kamarádka mně pověděla o kávovém peelingu od značky MARK face and body. Řekla jsem si, že nemám co ztratit a že MARKa ráda vyzkouším. Zkoušení, očekávání pozitivního výsledku a zklamání jsou součástí mého života už dlouho, ale jiskra naděje je tam vždy! Jelikož jsem měla pokožku podrážděnou, nesnažila jsem se MARKa do kůže vmasírovat, jen jsem si pokožku navlhčila, jemně ho nanesla, nechala působit a smyla podle návodu na obalu. Už po prvním použití byla moje pokožka jemná a hydratovaná. Předtím se moje pokožka po sprše vždy stáhla a bez nakrémování nešlo vydržet ani 5 minut. V případě použití kávového peelingu MARK jsem se už nemusela krémovat. Jaká úleva! Navíc se mi kůže postupně hydratovala a červené ložiska ustoupili. Později jsem ho už používala jako peeling na odstranění šupinek, které po zánětu zůstali na pokožce. Jsem ráda, že jsem ho našla.

Vím, že kolik lidí, tolik druhů ekzému a že to ovlivňuje také jídlo, alergie, intolerance a co já vím, co všechno. Ale já jsem konečně po roce vyléčená, a pokud se náhodou někdy ekzém zase objeví, vím, že můžu být klidná, neb ve sprše a kamkoliv jedu mám sebou vždy MARK coffee scrub

Děkuji MARKu <3

P.S.: Pokud se chceš dozvědět jak bojovat proti dalším nedokonalostem pokožky jakými jsou třeba akné nebo lupénka, přečti si i tyto blogy: Jak se zbavit lupenky? a Zbav se konečně akné!




Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar