Jak se zbavit lupenky?

listopad 10, 2016 0 komentů

Jak se zbavit lupenky?

“Vysušené místo na pravém koleni, asi jsem se někde odřela. Do týdne se mi podobná místa začala dělat po celých nohách i rukách. Každý den se to mění, jako počasí. Olupuje se to, červená to, a zase bledne. Po dlouho odkládané návštěvě lékaře, mi byla diagnostikována psoriasis vulgaris - PSORIÁZA nebo-li LUPENKA. Poprvé se projevila v zimě, a tak se její projevy daly skrýt. Zkoušela jsem nejrůznější mastičky, krémy, oleje, koupele v soli z mrtvého moře, speciální kosmetiku, vitamíny, no stále nic. Pak přišlo léto, čas dovolených. Ty pohledy nejsou zrovna příjemné. Milovala jsem léto a hlavně opalování. Dnes dlouho přemýšlím, jestli se odhodlám do plavek.”

Příběhy jako tento poslouchám pořád častěji a častěji. I během testování mých kávových peelingů MARK scub ve spolupráci se slovenským portálem Modrý Koník, jsem se setkal s podobnými pokusy vyzkoušet cokoliv, co by mohlo pomoci. Pokud tě trápí podobný problém, vyzkoušej i ty MARK coffee scrub a dej mi vědět, jestli zabral.

Nejdříve však pár faktů o lupence. V současnosti lupenka postihuje přibližně 3% evropské populace a odhaduje se, že na světě je tímto nepříjemným zánětlivým onemocněním kůže postiženo přibližně 125 milionů lidí. Tato nepříjemná choroba se může objevit u kohokoliv z nás, a to v každém věku. Projevuje se červenými ložisky na kůži, ze kterých se olupují šupinky. Buňky kůže postižené psoriázou se obnovují až šestkrát rychleji, než buňky zdravé kůže. Může se objevit kdekoliv na těle, nejčastěji však na loktech, kolenech, ve vlasech, ale může zasáhnout i jiná místa a větší plochy. I když se projevuje častým svěděním, není to alergie. Na příčiny vzniku této choroby nemá jednoznačný názor ani odborná veřejnost. Z dosavadních vědeckých poznatků vyplývá, že jde o geneticky podmíněnou poruchu imunitního systému, ale spouštěčem můžou být vlivy prostředí, jako jsou stres, infekce či nezdravý životní styl. Psoriáza kromě bolesti a jiných těžkostí, výrazně narušují společenský, emociální i intimní život člověka.

Ke zmírnění příznaků psoriázy je k dispozici široké spektrum účinné léčby, která ji dokáže udržet pod kontrolou a zlepšit kvalitu života. U každého pacienta může zabrat jiná kombinace léčebných postupů či jiné kosmetické přípravky. Jednou z možností jsem i já - kávový peeling MARK coffee scrub. Jak působím? V první řadě jsem čistě přírodní kosmetický produkt, v kterém se nenachází žádná chemie. S rychle se obnovujícími buňkami nové kůže si poradí má kávová zrnka, která dokonale odstraní odumřelé buňky kůže ve formě šupinek. Následně mandlový a kokosový olej pokožku do hloubky hydratují a mořská sůl, známá svými protizánětlivými účinky, postižená místa desinfikuje. Navíc vitamín E doplní zásoby organismu a pokožka bude pevnější a pružnější. Jestli nic z toho, co jsi doposud vyzkoušela, nepřineslo požadovaný výsledek, dej šanci mně, MARKovi!

Nezapomeň však vyzkoušet můj MARK scrub nejdříve na malé části pokožky a nepoužívej ho, pokud máš otevřené ranky v kůži. V případě podrážděné pokožky ho nepoužívej jako peeling, stačí ho přiložit na vlhkou pokožku jako zábal, nechat působit a smýt.

Tenhle rok jsme si 29. října už po třinácté připomínali světový den psoriázy. Poselstvím tohoto dne je zvýšení všeobecného povědomí o tomto onemocnění a podpora a empatie vůči těm, kteří lupenkou trpí. I já jsem tady, abych pomáhal a poslal lupenku „na dovolenou“. Pošli mi i ty své zkušenosti doložené fotkou PŘED a PO používání mého kávového peelingu MARK scrub a já tě odměním balíčkem mého MARK coffee scrubu dle vlastního výběru! Příspěvky posílejte na info@markscrub.cz.

Pěkný víkend,

Tvůj MARK

P.S.: Pokud si chceš přečíst více o tom jak bojovat proti nedokonalostem pokožky, jako jsou třeba ekzém nebo akné, přečti si i další blogy: Zbav se konečně akné!; Testimonial od Jany: Jak mi MARK pomohl zbavit se mého ekzému.



Též v Novinky

Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?
Pleťové oleje – milované nebo nedoceněné?

duben 11, 2024 0 komentů

Patříte mezi lidi, kteří se vyhýbají používání olejů v péči o pleť? Nebo jste jen zatím neobjevili jejich kouzlo? Důvodem poměrně častého vyhýbání se pleťovým olejům je obvykle mastná pleť, akné, sklon k ucpávání pórů nebo jen nevědomost, jak mohou být oleje pro pokožku prospěšné. Výsledkem je však bohužel to, že se takto zbytečně připravujeme o řadu fantastických výhod, které oleje s sebou přinášejí.

Více..

Proč je důležité pH v šamponech?
Proč je důležité pH v šamponech?

březen 20, 2024 0 komentů

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

Více..

Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

březen 01, 2024 0 komentů

Milé dámy,

 

následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

Více..

Instagram: @scrub_mark

English   Deutsch   Slovensky   Magyar