Jak se zbavit akné?

listopad 18, 2016 0 komentů

Jak se zbavit akné?

Ahoj,

neznám nikoho kolem sebe, kdo by se v určitém věku netrápil s akné. Dokonce mnoho lidí s ním bojuje celoživotně :-( I proto patří i akné k mým nepřátelům, s kterými účinně bojuji. Co ale vlastně akné je a jak vzniká?

Věděla jsi, že akné postihuje až 85% lidí ve věku 11 až 30 roků? A asi 3% lidí se s akné potýkají i ve věku starším 30-ti let. Na akné se neumírá, ale to trápení s ním, je někdy úmorné. Akné je zánětlivé onemocnění mazových žláz, které se nejčastěji projeví na místech s největším počtem mazových žláz, (na tváři, horní části hrudníku). Není výjimkou, že se může vyskytnout i na ramenech a celých zádech. Pro akné jsou charakteristické uhry, vřídky, pupínky, červené vyrážky a cysty.

Než se akné zbavíte, potrvá to dlouhý čas. Dejte však pozor na správnou léčbu, protože nesprávná léčba, může na kůži zanechat nepříjemné vzpomínky na toto období v podobě jizev.

Důvodů vzniku akné může být vícero:

  • Genetická dispozice
  • Hormonální vlivy
  • Baktérie
  • Zvýšená produkce mazu
  • Zánět
  • Špatné stravovací návyky 

    Když trpíte akné, doporučuje se, aby strava byla vyvážená, lehce stravitelná, se sníženým obsahem tuků a cukrů. Nezapomínejte ani na vitamíny, které se nacházejí v ovoci a zelenině a důležitý je pitný režim. Ale to jsou obecně známé věci, které pomáhají v boji s většinou nemocí :-).

    Používání peelingů při akné není zakázané, ba právě naopak. Pravidelný peeling pleť prokrví a odstraní odumřelé, nepotřebné buňky, které mohu tropit neplechu. Já, přírodní kávový peeling MARK scrub, obsahuji kromě jiných pleti prospěšných složek i kokosový olej. Právě v kokosovém oleji se nachází kyselina laurová, která představuje jednu z antibakteriálních a antivirových částí kokosového oleje. Tento olej v sobě taktéž obsahuje další příznivé látky, které tvoji pleť oživí a to je kyselina kaprinová a vitamín E.

    Zkus mě a bojujme s akné společně! Prosím, nečekej však zázraky už po prvním použití. O pleť je opravdu potřeba se starat pravidelně, proto i tento boj bude vyžadovat víc než jedno vášnivé rande se mnou. Navrhuji pravidelné setkávání se v koupelně alespoň 2x týdně.

    Již teď se těším, jak se po pár týdnech budeš těšit z toho, že tvá pleť je stále krásnější a krásnější.

    Tvůj MARK

    P.S.: Pokud si chceš přečíst jak bojovat proti jiným nedokonalostem pokožky, přečti si i následující blogy: Jak se zbavit lupenky?; Testimonial od Jany: Jak mi MARK pomohl zbavit se mého ekzému.



    Též v Novinky

    Proč je důležité pH v šamponech?
    Proč je důležité pH v šamponech?

    březen 20, 2024 0 komentů

    Přemýšleli jste někdy nad tím, proč některé šampony zanechávají ve vlasech úžasný pocit čistoty, lehkosti a zklidněné pokožky, zatímco jiné byste po prvním použití nejraději vyhodili do koše? Důvodem může být pH šamponu – jedno z tajemství šťastné pokožky hlavy a půvabných vlasů.

    Více..

    Zatočte s celulitidou změnou životního stylu
    Zatočte s celulitidou změnou životního stylu

    březen 01, 2024 0 komentů

    Milé dámy,

     

    následující článek patří Vám. Celulitida je totiž (bohužel) většinou problémem žen. Na vině je hormon estrogen, který je u mužů zastoupen minimálně.

    Více..

    Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?
    Kofein v šamponu - může skutečně podpořit růst vlasů?

    únor 09, 2024 0 komentů

    Chcete, aby vaše vlasy byly silnější, zdravější a rychleji rostly? Nejste sami. Pravděpodobně jste již slyšeli o různých "zaručených" receptech na růst vlasů, ale po mnoha zklamáních zůstáváte skeptičtí.

    Více..

    Instagram: @scrub_mark

    English   Deutsch   Slovensky   Magyar